Šachovým králem ČAK 2023 se stala brněnská advokátka Kristýna Novosadová

Tradiční turnaj „O šachového krále ČAK“ se konal ve dnech 9. až 10. listopadu 2023 v Cosmopolitan Bobycentru Brno. Šlo o již 16. ročník této akce, které se tentokrát zúčastnilo 19 hráčů z celé České republiky.

 

Hrálo se švýcarským systémem na 9 kol, tempem 10 minut na hráče a partii s přídavkem 3 sekund za provedený tah. Všichni hráči hráli v jedné skupině, přičemž se vyhodnocovaly dvě samostatné kategorie.

V kategorii neregistrovaných (na světovém žebříčku FIDE) zvítězil se ziskem 5 bodů Robert Peša (10. místo v absolutním pořadí), před Martinem Sobotkou (4,5 bodu) a Markem Skráškem (taktéž 4,5 bodu).

Absolutním vítězem se stala již potřetí Kristýna Novosadová, která jako jediná získala 7,5 bodu. Na druhém místě se umístil Stanislav Sochor se 7 body. Stejný počet bodů získal na třetím místě Michal Vávra, který jako jediný dokázal porazit vítězku.

Dvoudenní turnaj proběhl ve velmi příjemné atmosféře bez jediné komplikace. O účastníky se skvěle postarala ředitelka pobočky ČAK v Brně JUDr. Irena Schejbalová, která celou akci zakončila a věnovala do ní i speciální cenu pro vítěze. Účastníci si kromě šachů užili i společenský večer, který je nedílnou a důležitou součástí turnaje.

 

Petr Laušman, ředitel turnaje
Foto: P. Laušman

Go to TOP