Celkem 50 odsouzených z Věznice Vinařice zaběhlo 8. ročník YRR

V pátek 9. června 2023 uspořádala Věznice Vinařice závod pro odsouzené, kteří jsou zde ve výkonu trestu. Zařadila se tak mezi další věznice, které se zapojily do již 8. ročníku Yellow Ribbon Run (YRR), Běhu na podporu lidí s trestní minulostí. Běžce podpořila také patronka dětí Yellow Ribbon a moderátorka ČT Barbora Černošková. Odsouzení z Vinařic tak navýšili počty běžců, kteří svůj letošní závod již absolvovali. V letošním roce jich je téměř tři sta. Někteří z nich se zúčastní i běhu pro veřejnost, který se bude konat v úterý 20. června v Praze.

 

Závod běžců se žlutou stužkou, Yellow Ribbon Run (YRR), se každoročně koná v červnu, v Aktivním lesoparku Řepy. Letošní, v pořadí již 8. ročník YRR na podporu integrace lidí s trestní minulostí, který připadá na úterý 20. června, proběhne ve spolupráci s projektem RUBIKON Centra Naplnění Bankok Rules v ČR, zaměřeným na trestané ženy.

 

 

Do běhu se může zapojit i veřejnost, závod a program bude připraven i pro děti. Patronkou dětí YRR je moderátorka České televize Barbora Černošková. Podpořit ji přijde také biatlonista Michal Krčmář. Ambasadorem projektu je herec a scénárista Petr Čtvrtníček. Běh pro děti i veřejnost zajišťuje sportovec a filantrop Tomáš Slavata. O hudební program se postará kapela Gipsy Brothers s Davidem Krausem.

Posláním projektu Yellow Ribbon je od počátku osvěta a podpora integrace lidí s trestní minulostí. Zejména odbourávat četné předsudky, dát lidem s trestní minulostí a jejich rodinám druhou šanci na slušný život a přispět tak k prevenci kriminality, snížení recidivy a větší bezpečnosti ve společnosti. Akce narůstá každým rokem. Organizátoři letos očekávají účast více než 800 běžců se žlutou stužkou.

 

8. ročník Yellow Ribbon Run

Termín: 20. 6. 2023

Místo: Aktivní lesopark Řepy, Praha 17

 

PROGRAM

15:00  Zahájení programu

16:00  Registrace na místě

16:30 – 17:30           Dětské závody – registrace na místě zdarma

18:00 Štafetový závod

Doprovodný program: výstava, fotokoutek, občerstvení

 

REGISTRACE ZDE https://www.stopnito.cz/detail-zavodu/693

 

 

Závod probíhá ve spolupráci s projektem Naplnění Bangkok Rules v ČR: cesta k podpoře lidských práv vězněných a propuštěných žen, který je podpořen grantem z Norska prostřednictvím Norských fondů a realizován RUBIKON Centrem.

 

Zdroj: Yellow Ribbon
Foto: archiv pořadatele YRR

 

Go to TOP