Telnický rohlík 2022: Advokáti se mezi stovkou závodníků neztratili

V sobotu 12. března 2022 se uskutečnil na svazích Zadní Telnice u Ústí nad Labem v pořadí již 27. ročník originálního lyžařského závodu v obřím slalomu. Závodu se zúčastnila i šestice zástupců České advokátní komory, která si tak mohla užít slunečný den a dobře připravenou pistu na trati závodu „Macháček“.

 

 

Na fotografii zleva: Autor příspěvku, dále Jan Vančura, Lenka Vančurová a Leopold Trdý na startu závodu.

Historie tohoto jedinečného závodu sahá až do roku 1986, ale protože se během uplynulých let závody celkem 10krát pro nedostatek sněhu nebo covid nekonaly, byl letošní ročník obřího slalomu „teprve“ 27. v pořadí. Závodí se v 16 základních kategoriích z nichž nejmladší jsou „pinďata“ do sedmi let a dále přípravky, předžáci a žáci. Vedle běžných juniorských a dospělých kategorií (rozdělených podle věku a na muže a ženy) připravili organizátoři i kategorii rodinných dvojic, kde vždy soutěží rodič se svým potomkem s věkovým rozdílem 20 let, dále mohou společně soutěžit manželské páry či sourozenci, letos závodily i rodinné trojice, třígenerační a firemní týmy.

 

Lenka Vančurová jako vítězka ve své kategorii.

Nejlepšího času mezi advokáty dosáhla Mgr. Lenka Vančurová, advokátka z Jablonce nad Nisou, která nejenže vyhrála svou kategorii, ale navíc se v celkovém pořadí umístila mezi více než stovkou závodníků na stříbrné pozici. Druhým ve stavovské soutěži byl její bratr, koncipient Mgr. Jan Vančura (na úvodní fotografii Jan Vančura na trati) a na třetím advokát z Teplic Mgr. Ing. Miroslav Pleva.

 

 

 

 

 

 

JUDr. Zdeněk Grus – regionální představitel střediska ČAK Severní Čechy
Foto: archiv autora

 

Go to TOP