Iniciativa Bez trestu zve na pochod proti domácímu a sexualizovanému násilí

Iniciativa Bez trestu zve na Pochod proti bagatelizaci sexualizovaného a domácího násilí, který pořádá 22. září 2022 v Praze. Pochod začíná v 17:00 na Palackého náměstí, kde její představitelé řeknou několik vět k aktuální situaci a bude následně pokračovat k Ministerstvu spravedlnosti. 


Jelikož od prvního pochodu uplynul více než rok, a žádná výrazná společenská i trestně právní změna nenastala, rozhodla se iniciativa Bez trestu dalším pochodem znovu upozornit na důležitost tématu trestání sexualizovaného a domácího násilí a nutnost celospolečenské diskuse, která je pro konec bagatelizace sexualizovaného a domácí násilí nesmírně důležitá. Znásilnění spolu s vraždou je pro oběti nejvíce zraňujícím trestným činem – přitom jedno ze dvou znásilnění, která se dostanou před soud, končí podmínkou. Pachatelé a pachatelky pak odchází na svobodu pouze s podmíněným trestem. Pojďme říct společně stop této bagatelizaci! 

Více informací a událost k pochodu naleznete zde: https://fb.me/e/3qI5awoYq, o iniciativě na webu www.beztrestu.cz, a případné dotazy je možné psát na adresu info@beztrestu.cz.


Zdroj: beztrestu.cz

Go to TOP