ERA opět pořádá mezinárodní soutěž pro koncipienty a mladé advokáty

I letos se otevírá další kolo populární soutěže Young European Lawyers Contest, kam se mohou hlásit i čeští koncipienti/koncipientky a mladí advokáti/advokátky (v prvním roce advokátní praxe). Soutěž, která je spolufinancována Evropskou unií, pořádá Akademie evropského práva (ERA) ve spolupráci s vybranými advokátními komorami – Pařížskou advokátní komorou, Varšavskou advokátní komorou, Slovenskou advokátní komorou a Barcelonskou advokátní komorou.

 

Soutěž, která probíhá v mezinárodních týmech, má za cíl propojit mladé právníky z různých evropských zemí, aby mohli navázat kontakty, seznámit se s různými právními kulturami a získat nové zkušenosti.

V rámci klání budou soutěžící spolupracovat s kolegy na případech z různých oblastí, jako jsou například základní práva a právní stát, přístup ke spravedlnosti, hospodářské právo, přeshraniční spolupráce v občanských a obchodních věcech a trestní soudnictví. Společně budou připravovat písemné podklady, budou vést jednání i vystupovat před soudcem.  Jejich výkony bude hodnotit porota složená z předních evropských expertů.

Semifinále soutěže proběhne v Bukurešti, Trevíru a Štrasburku, finále pak v Trevíru a u SD EU v Lucemburku.

Jedná se o unikátní příležitost zapojit se do originální mezinárodní soutěže, která má mj. za cíl upozornit na význam evropského práva pro úspěšnou kariéru advokátů!

 

Uzávěrka přihlášek je 1. prosince 2023.

Podmínky účasti naleznete ZDE.

 

Odbor mezinárodních vztahů ČAK
Ilustrační foto: ERA a canva.com

 

Go to TOP