Advokátní stáž v Paříži – příležitost prohloubit znalosti i jedinečná zkušenost

V rámci programu International Internship pořádá každoročně, již od roku 1991, Pařížská advokátní komora (l´Ordre des Avocats de Paris) ve spolupráci s l´Ecole de Formation professionnelle des Barreaux (EFB) dvouměsíční stáž pro mladé právničky a právníky do 40 let z celého světa, kteří mají zájem získat praktické zkušenosti s francouzským právním systémem a navázat cenné profesní kontakty. Hovoříte perfektně francouzsky? Zajímá Vás systém francouzské advokacie? Rozhodně se na letošní Stage International přihlaste!

 

STAGE INTERNATIONAL 2023 je osmitýdenní stáž pro advokáty a advokátky hovořící francouzsky, která se uskuteční v říjnu a listopadu tohoto roku (přesná data budou upřesněna).

Studijní část stáže probíhá v l´Ecole de Formation du Barreau v Paříži, kde se budou konat semináře zaměřené zejména na systém francouzské advokacie, advokátní etická pravidla a francouzské soudní řízení. Poté bude následovat praktická část stáže, kterou stážisté absolvují v pařížských advokátních kancelářích.

Říjen 2023: Úvod do francouzského právního systému

Po dobu jednoho měsíce budou moci stážisté absolvovat – v rámci specializovaného programu kurzu – výuku na Bar Training School s profesionálními řečníky. Cílem je poskytnout praktické znalosti o francouzském právním systému a jeho postupech v trestních, občanských a obchodních věcech. Účastníci stáže také budou v průběhu návštěv a slyšení objevovat každodenní realitu Palais de Justice.

Listopad 2023: Praxe v pařížské advokátní kanceláři

Mezinárodní stáž je příležitostí k prohloubení znalostí srovnávacího práva a skutečnou příležitostí k budování vztahů na mezinárodní úrovni. Je to příležitost pro výměnu a sdílení know-how v době, kdy je otevřenost vůči zahraničním právním kulturám často nezbytná.

 

Financování stáže: Studijní a praktická část stáže je kompletně hrazena Pařížskou advokátní komorou. Náklady na cestu do Francie a zpět, stejně jako náklady na ubytování a stravu nese účastník. Praktické tipy na ubytování lze získat od účastníků z předchozích let.

 

Požadavky na uchazeče o stáž: Tato stáž je určena advokátům/advokátkám do 40 let věku. Je vyžadována výborná znalost francouzského jazyka, včetně znalosti francouzské právní terminologie. Advokát/ka musí mít sjednáno pojištění občanské odpovědnosti.

 

Přihlašovat se můžete prostřednictvím České advokátní komory. Termín pro přihlašování do výběrového řízení je pátek 9. 6. 2023. Strukturovaný životopis s fotkou, motivačním dopisem, obojí ve francouzském jazyce, zašlete prosím na Odbor mezinárodních vztahů ČAK Mgr. Veronice Slováčkové (slovackova@cak.cz). Výběrové řízení proběhne následně online dle předchozí individuální domluvy.

 

Oficiální informace ke stáži najdete ZDE.
Recenzi z minulého ročníku stáže si můžete přečíst ZDE.

 

Odbor mezinárodních vztahů ČAK
Ilustrační foto: canva.com

Go to TOP