Tenisovým kurtům v Mariánských Lázních kralovaly dámy

V prvém zářijovém víkendu se konal V Mariánských Lázních již 30. ročník tenisového turnaje České advokátní komory. Jako tradičně se hrály jak singly, tak debly, a dokonce se na program dostala i smíšená čtyřhra. Počasí bylo po oba dny pro tenis velmi příjemné.

 

V mužské dvouhře se nic překvapivého nekonalo. V kategorii seniorů zvítězil, a nutno říci, že zaslouženě, nestor tohoto turnaje Petr Matoušek, který i přes zdravotní indispozici ve finále porazil Evžena Zörklera. Třetí místo obsadil opět Petr Meduna. V kategorii junior zcela dominoval Tomáš Buček, druhý byl Pavel Roubal a třetí Václav Polomis.

Dámskou kategorii znovu ovládla stále skvělá Eva Brožová, druhá byla Lenka Jahelková a třetí byla tentokrát Ida Augustinová před mladičkou Eliškou Zörklerovou a nestárnoucí a stále usměvavou Martičkou Ustrnulovou.

Zato v mužské čtyřhře se děly věci. Na prvním místě se umístil pár Matoušek-Brožová, když Eva Brožová byla tento rok senzační náhradou za Evžena Zörklera, který letos překvapivě hrál po boku Tomáše Bučka. Právě tato čtveřice hráčů se probojovala až do finále a dalo se čekat, že proběhne nelítostný boj. Opak byl však pravdou, poražení uhráli proti šampionům pouze jediný game. Třetí místo v kategorii mužské čtyřhry obsadila dvojice Lenka Jahelková a Ida Augustinová a do šestice hráčů na prvních místech se tak dostala tři děvčata. Prostě genderově vyvážená mužská čtyřhra😊. V kategorii smíšených čtyřher zvítězil pár Rösler – Jahelková.

„Děkuji všem kolegům za účast a dovoluji si vás srdečně pozvat na příští ročník, termín konání bude s dostatečným předstihem oznámen na internetových stránkách České advokátní komory,“ lákal za organizátory turnaje všechny vyznavače bílého sportu na kurt i příští rok JUDr. Ladislav Jirásek, zástupce regionální představitelky ČAK pro Západní Čechy.


ČAK

 

 

 

Go to TOP