Již 111 advokátek a advokátů získalo osvědčení o absolutoriu vzdělávání ČAK

Ještě před začátkem prázdnin se v Kaňkově paláci po měsíci již podruhé sešli absolventi projektu Dalšího vzdělávání advokátů, aby slavnostně převzali osvědčení, které je opravňuje využít 20% slevu na vzdělávací akce pořádané Odborem výchovy a vzdělávání v Praze a pobočkou ČAK v Brně, a to po dobu 3 let.


„Účastnit se mělo celkem 12 zájemců, ale z nich se nakonec šest pro pracovní vytížení rozhodlo, že osvědčení chtějí zaslat poštou,“
uvedla Ing. Lenka Matoušková, vedoucí Odboru výchovy a vzdělávání ČAK a doplnila, že bylo vydáno již celkem 111 osvědčení na žádost absolventů tohoto projektu.

Osvědčení předala stejně jako při květnové premiéře JUDr. Lucie Dolanská Bányaiová, Ph.D., členka představenstva ČAK (na snímku uprostřed), která všem přítomným i ostatním absolventům alespoň na dálku poděkovala, že se vzdělávají a budou v dalším vzdělávání pokračovat. „Jen soustavným vzděláváním a doplňováním znalostí jsme schopni zajistit klientům kvalitní služby a díky tomu vytvářet stále lepší obraz advokacie směrem k veřejnosti,“ uvedla.

Osvědčení z jejích rukou převzali JUDr. Markéta Cebrovská (na snímku druhá zprava), Mgr. Jan Černohorský (na snímku první zprava), Mgr. Eva Hrbotická (na snímku první zleva), JUDr. Markéta Kadlecová (na snímku třetí zleva), Mgr. Petr Lukáč (na snímku druhý zleva)JUDr. Zuzana Smítková, Ph.D., (na snímku třetí zprava), která se stala členkou výboru pro výchovu a vzdělávání ČAK, takže přinese do tohoto orgánu i důležitou zpětnou vazbu.

Zejména mužská část absolventů nejvíce na vzdělávání ČAK kvitovala možnost znovu se scházet prezenčně, naopak advokátkám většinou vyhovují spíše online webináře. Proto ČAK volí i v době covidového klidu hybridní model, aby si mohl vybrat opravdu každý. Co se týče témat, tak nejvíce tuto skupinu zajímala školení s tématikou rodinného práva, vše kolem katastru a také semináře o problematice AML. Přítomní ocenili i to, že mají důvodnou příležitost podívat se do útrob Komory.


Pokud by měli
ostatní advokáti zájem se do Dalšího vzdělávání advokátů zapojit, bližší informace o projektu, stejně jako jeho pravidla, jsou k dispozici na webu ČAK.


Redakce AD
Foto: ČAK

Go to TOP