Dobročinná aukce proti násilí startuje, hlásí její organizátorky – advokátky

Tento týden byl zahájen již 3. ročník Dobročinné aukce proti násilí, za kterou stojí advokátky JUDr. Lucie Hrdá a JUDr. Petra Nováková Andršová, LL.M., a jejich kanceláře AK Hrdá a AK Andršová.  Obě advokátky, které se ve své práci často setkávají s týranými ženami, dětmi a domácím a sexualizovaným násilím vůbec, se v roce 2020 rozhodly spojit síly a uspořádaly dobročinnou aukci právě ve prospěch obětí domácího násilí.


V roce 2020 se při prvním ročníku Dobročinné aukce proti násilí vybralo 171 tisíc korun, loni to bylo už 271 500. A letos organizátorky očekávají, že se podaří podobnou částku minimálně zopakovat, protože podle jejich slov bude dobročinná aukce opět stát za to.

Byla zahájena tento týden a dražitelé budou moci přihazovat do 15. května, kdy bude v 19 hodin ukončena. Mezitím se uskuteční již tradiční živý stream se zajímavými hosty. Celým live streamem budou dne 11. května od 19 hodin provázet herci z Divadla v Dlouhé a stálí ambasadoři aukce – Marek Němec a Štěpánka Fingerhutová.

Fotografie a popisy předmětů, které věnovala do dražby více než stovka štědrých dárců, někteří i několik, se postupně každý den na facebookovou stránku akce nahrávají, takže účastníci si je mohou prohlédnout a pustit se do příhozů. Přestože si organizátoři váží každé koruny, prosí, aby dražitelé přihazovali minimálně po 50 Kč anebo pak po stokorunách.

Co je možné v aukční nabídce najít? Vybere si určitě každý, protože se mezi nimi najdou luxusní oblečení, kabelky, boty, nejrůznější rukodělné výrobky, hračky, ale i obrazy, předplatné časopisu, knihy od renomovaných autorů s jejich věnováním, zážitkové vouchery, například na kurz modrotisku, komentovanou prohlídku Poslanecké sněmovny ale i domácí potravinářské výrobky…

Celý výtěžek z aukce se stejně jako v letech minulých rovným dílem rozdělí mezi dvě neziskové organizace – Acorus, které je centrem pro osoby ohrožené domácím násilím, a Nomia, jež se mimo jiné zaměřuje na pomoc týraným, zneužívaným a zanedbávaným dětem.

Dražitelé, mezi nimiž i v uplynulých ročnících bylo mnoho advokátek a advokátů, tak pomohou zafinancovat programy sociální a psychologické péče a pomoci pro oběti domácího násilí a jejich děti. Teď už stačí se jen  Vždyť vydražením jakéhokoliv výrobku je možné zažít nejen dobrý pocit z pomoci druhým, ale zároveň udělat radost sobě či svým blízkým.

Redakce AD
Foto: facebook.com/Charitativni-aukce

Go to TOP