Webinář ČAK o zaměstnávání občanů Ukrajiny v ČR již v pátek 11. 3.!

Zaměstnávání a pracovněprávní vztahy občanů Ukrajiny pobývajících v České republice v důsledku válečného konfliktu je druhým seminářem, který se podařilo ČAK na toto aktuální téma zorganizovat již na tento pátek 11. března a stejně jako ten minulý bude určitě vítaným zdrojem informací nejen pro všechny advokáty, kteří pomáhají válečným uprchlíkům z Ukrajiny.

 

Seminář se bude týkat státní politiky zaměstnanosti směrem k občanům Ukrajiny a veřejnoprávní regulace zahraniční zaměstnanosti vůbec, ale lektoři se budou zabývat také soukromoprávními hledisky zaměstnávání cizinců a specifickými podmínkami občanů Ukrajiny zasažených válečným konfliktem, stejně jako riziky na trhu práce, které s tím souvisejí, jako jsou nelegální zaměstnávání a pracovní vykořisťování.

„Jsme rádi, že se nám podařilo domluvit termín, protože dotčená ministerstva jsou skutečně enormně vytížena, takže velmi oceňujeme, že si na nás odborní lektoři nakonec udělali čas,“ uvedla vedoucí Odboru výchovy a vzdělávání Ing. Lenka Matoušková, která tím vysvětluje, proč se informace o semináři publikují až na poslední chvíli. A protože skutečně není času nazbyt, přizpůsobí se situaci i systém přihlašování.

„Tentokrát bude přihlašování probíhat jinak, zájemci o seminář se mohou hlásit až do páteční 8. hodiny ranní! Budou mít k dispozici rovnou link, přes který se zaregistrují. Tyto údaje budou námi následně autorizovány a účastníkům pak přijde už rovnou odkaz k přihlášení, takže celý proces se na obou stranách velmi zjednoduší,“ dodává Lenka Matoušková a upozorňuje na nový manuál, který bude k akci rovněž připojen.

A nyní to nejdůležitější – online seminář se uskuteční 11. března 2022 od 9 do 11 hodin a přednášejícími budou Mgr. Antonín SEIDEL, vedoucí oddělení zahraniční zaměstnanosti MPSV a Mgr. Petr SCHWEINER, odbor pracovněprávní legislativy MPSV.

V případě zájmu o účast na akci se můžete přihlásit ZDE a jednoduše provést i registraci.


Redakce AD
Foto: canva.com

 

Go to TOP