Ministerstvo spravedlnosti má nového politického náměstka Karla Dvořáka

Ministr spravedlnosti JUDr. Pavel Blažek, Ph.D., jmenoval s účinností od 1. února 2022 dalšího politického náměstka. Vedle Mgr. Antonína Stanislava, Ph.D., který na Ministerstvu spravedlnosti již působil, a to jako ředitel odboru, koordinátor legislativní a justiční sekce, jím bude advokát Mgr. Karel Dvořák.

 

Pětatřicetiletý Karel Dvořák vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. V minulosti pracoval v Justiční akademii, jako advokátní koncipient či jako legislativně-právní analytik ve Sdružení místních samospráv. Od roku 2015 působil jako advokát, později jako společník advokátní kanceláře.

Profesní životopis Mgr. Karla Dvořáka naleznete ZDE.

 

 

 

 

Druhý z politických náměstků ministerstva, šestatřicetiletý Antonín Stanislav, je rovněž advokátem, je absolventem Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni. Na Ministerstvu spravedlnosti již dříve působil, a to v letech 2010 až 2017, mimo jiné na pozici ředitele investičního odboru.

Profesní životopis Mgr. Antonína Stanislava, Ph.D., najdete ZDE.

 

 

 

V souvislosti se systemizací, která je účinná od počátku letošního roku, došlo dříve ve vedení ministerstva k dalším změnám: vězeňskou sekci vede bývalý generální ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal, ekonomickou sekci Radomír Daňhel, legislativu má i nadále na starosti náměstek Michal Franěk, justiční sekci stále řídí náměstkyně Klára Cetlová.

Ministerstvu zbývá obsadit ještě pozici náměstka pro mezinárodní a evropskou spolupráci, výběrové řízení se zatím neuskutečnilo.

 

Zdroj: Ministerstvo spravedlnosti
Foto: archiv MSp, ODS, redakce AD

Go to TOP