V Belgii se omylem dostal do úředního věstníku recept na přípravu chřestu

V Belgii se letošní chřestová sezona připomněla nečekaným způsobem. V belgickém úředním věstníku se totiž začátkem června omylem objevil recept na přípravu této zeleniny i s obligátním přáním dobré chuti na konci. Jak k chybě došlo není jasné, úřady nicméně omylem vložené řádky z databáze smazaly.

 

Text receptu se nedopatřením dostal do francouzské části zákona o ceně léků a zdravotních pomůcek, který na jaře prošel reformou. Belgická vláda zveřejňuje ve věstníku nazvaném Moniteur Belge či Belgisch Staatsblad veškeré nové zákony, vyhlášky, nařízení a další oficiální pokyny a oznámení.

„Už mám dost lidí, podle nichž je Belgisch Staatsblad k ničemu,“ napsal v žertu na twitteru právník Morgan Moller společně s fotografií omylem vloženého receptu. „Najdete tam všechno: Zákony, rozhodnutí, recepty, na co si vzpomenete,“ dodal.

Ředitel věstníku Wilfried Verrezen uvedl, že se recept objevil pouze v jedné z databází, která sama o sobě nemá žádný právní význam. Díky tomu rovněž nebyl problém omylem vložený text odstranit.

 

Zdroj: ČTK
Foto: canva.com

Go to TOP