Pozor na video! Jak právníky během soudních líčení „doběhla“ technika

Prvnímu z nich, peruánskému právníkovi se nevyplatila latinskoamerická vášnivost. Videokamera jej zachytila, jak si během soudního slyšení užívá sexuálních hrátek s neznámou ženou. Kvůli koronavirovým omezením totiž soudní proces probíhal přes Zoom.

 

Právník zřejmě nevěděl, že má zapnutou kameru, a v půlce slyšení se najednou začal svlékat. Na záznamu je pak vidět v choulostivé situaci s neznámou ženou, podle spekulací šlo o zřejmě o klientku spojenou s případem.

Soudce se pokoušel advokáta marně na tuto skutečnost upozornit, když ale nereagoval, snažil se jej z videohovoru odpojit. Nakonec raději zastavil celé soudní řízení.

Junínská advokátní komora uvedla, že „ostře odmítá“ právníkovy „obscénní činy“. Státní zastupitelství zahájilo vyšetřování, muži hrozí, že bude z komory vyloučen.

Druhý z advokátů se také přes Zoom připojil na běžné soudní jednání, ale bohužel si neuvědomil, že má zapnutý filtr. Místo tváře postaršího amerického advokáta tak ostatní účastníci online jednání viděli smutnou tvář drobného bílého koťátka. Zatímco ostatním právníkům, včetně soudce, cukaly koutky úst, advokát se snažil vysvětlit, že to neudělal záměrně a snaží se problém i za pomoci asistentky odstranit.

„Jsem ale připraven pokračovat i s tím,“ řekl dále advokát a pro případ jednání vysvětlil, že jde o živé vysílání, a nikoliv záznam. „A nejsem kočka,“ dodal ještě. Záznam končil snaživým hlasem soudce, který se pokouší poradit advokátovi, jak filtr odstranit. „Tohle byla lekce pro nás všechny, při které se můžeme naučit, jak tyhle věci vypínat,“ dodal s úsměvem soudce později. Uvedl, že s advokátem jednal na mnoha online jednáních a chyba nebyla způsobena tím, že by neuměl zacházet s technikou. Koťátko u soudu vyvolalo samozřejmě vlnu pobavení i u advokátových kolegů.

Sám advokát, který mimo jiné v roce 1986 zastupoval sériového vraha Henryho Lee Lucase, bere celou záležitost s humorem. „Pokud se všichni mohli aspoň na moment zasmát, i když na můj účet, tak to beru,“ uvedl. Soudce pak připomněl, že tyto vtipné chvíle jsou jenom vedlejším produktem snahy soudního systému pokračovat i v době omezení ve své práci.


Zdroj: ČTK; idnes.cz; novinky.cz

Foto: canva.com

Go to TOP