Novozélandský kocour zásobuje své páníčky kradeným prádlem i drogami

Novozélandský kocour jménem Keith má už dlouho reputaci šikovného zloděje. Jeho kariéra odstartovala před třemi roky, kdy začal krást podprsenky z prádelních

 Novozélandský kocour jménem Keith má už dlouho reputaci šikovného zloděje. Jeho kariéra odstartovala před třemi roky, kdy začal krást podprsenky z prádelních šňůr sousedů a nosit domů živé úhoře, které ulovil v řece Heathcote ve městě Christchurch. Poslední dobou ale jeho zlozvyk dosáhl vyšší úrovně, když donesl domů sáček drog, dýmku na kouření marihuany a černé sexy krajkové kalhotky, napsal zpravodajský server The Guardian.

„Už jsem mu domlouvala, že diamanty a peníze by byly lepší,“ řekla Ginny Rumboldová, která se s manželem Davidem o pětiletého černého kocoura Keithe stará. „Ale to se zatím nestalo,“ dodala.

Rumboldovi naplnili kocourovým lupem dvě plastové přepravky a umístili je před branku, aby si tam mohli sousedé své věci vyzvednout. Keithe to ale nijak neodradilo, protože s oblibou krade tytéž předměty opakovaně. Mezi jeho favority patří boty s okovanou špičkou místního obchodníka, které dokázal odnést i poté, co si do nich majitel vložil jako pojistku dva a půl kilogramu těžká závaží.

Podle Ginny sousedy kocourova kleptomanie spíš baví, než rozčiluje. Ovšem svým posledním úlovkem to Keith trochu vymňoukl. „Pokud jde o sáček drog a dýmku, museli jsme je zabavit a chystáme se s Keithem hodit řeč, kde k obojímu přišel,“ řekl novinářům mluvčí místní policie.

 

Zdroj: ČTK
Foto: canva.com

 

 

Go to TOP