Advokátní kancelář MATZNER et al se mění na Matzner Legal

Matzner Legal navazuje na tradice a zkušenosti Advokátní kanceláře Matzner et al, která vstupuje do dvacátého roku existence novým logem, názvem a rozšířením týmu. Kancelář poskytuje advokátní služby na míru, spolehlivě a s citem pro tradici a plánuje také přidávat nové oblasti praxe, které jsou klíčové pro jednadvacáté století.


Tým Matzner Legal, který se věnuje především IT a autorskému právu, obchodnímu, trestnímu a občanskému, se do budoucna chce zaměřit na veřejné zakázky, správní právo, právo životního prostředí a zdravotnické. Změnu značky doprovází rozšiřování týmu advokátní kanceláře a nový web.

„Naším cílem je vytyčit si jednoduše a srozumitelně agendu, které se budeme věnovat. Pokračujeme v oblastech, v nichž máme dlouholeté zkušenosti a rozšiřujeme řady tak, abychom poskytovali služby i v dalších oborech, které klienti požadují,“ říká JUDr. Jiří Matzner, s tím, že změnu loga doprovází rozšiřování týmu advokátní kanceláře a nové grafické zpracování webu, dostupné na stránce www.matzner.legal.

„Matzner Legal chceme stavět kolem celého týmu, který se skládá z profesionálů v oboru, a ne pouze na jedné osobě,“ říká Jiří Matzner. Jde například o Ondřeje Durďáka, který se zaměřuje na obchodní a občanské právo; Janu Čížkovou, expertku na nemovitosti, rodinné a pracovní právo nebo Terezu Tylovou, která se specializuje na trestní právo. Novou posilou Matzner Legal je David Bauer, který se věnuje správnímu a daňovému právu.

Matzner Legal se věnovala v roce 2021 řadě právních odvětví. V oblasti IT a autorského práva se podílela na smluvních transakcích v rozsahu 500 milionů korun. Korporátní a sporné agendě se pak právní tým věnoval v rozsahu 10 tisíc hodin. Kromě toho se advokátní kancelář zabývala také pro bono aktivitami. V rámci pomoci obětem trestných činů či žalobami na mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví poskytla zdarma advokátní činnost v rozsahu 1 milionu korun.

Na začátku roku založil Jiří Matzner také nadační fond Pelecanus, který si klade za cíl pomáhat lidem. Například při řešení škod po moravském tornádu nebo osobám s handicapem. Nadace pomáhá také lidem, kteří nedosáhli na vytoužený zahraniční studijní pobyt a kteří potřebují pomoci v oboru, kde excelují, ale chybí jim prostředky. Tímto způsobem pomáhá například sportovkyním Anně Luxové a Nikole Ogrodníkové.

Mgr. Monika Straková
Foto: matzner.legal

Go to TOP