Elektronizace je jedním z témat, s nímž jde advokát Mgr. František Korbel do voleb do představenstva ČAK

O post v představenstvu České advokátní komory se uchází také Mgr. František Korbel, Ph.D., partner advokátní kanceláře Havel & Partners. V rozhovoru pro epravo hovořil nejen o svých začátcích v advokacii, o práci na Ministerstvu spravedlnosti, tvorbě nového stavebního zákona nebo o své pedagogické činnosti na katedře správního práva PFUK, ale také o tom, čím by chtěl přispět České advokátní komoře, pokud by byl do jejího vedení říjnovým sněmem zvolen.

„Elektronizace justice je tématem, které sleduji a na kterém se podílím i legislativně – v minulých letech jsme například psali návrh zákona o právu na digitální služby nebo zákon o bankovní identitě, který by mohl pomoci i advokátům. Umožňuje totiž využít jako univerzální prostředek k elektronické identifikaci elektronické bankovnictví. Prostřednictvím bankovní identifikace by pak mohli mít advokáti zajištěný on-line přístup ke spisům a ČAK by mohla dohlédnout na to, aby technologické řešení elektronického přístupu do spisu bylo pro advokáty maximálně přívětivé a uživatelsky komfortní.
ČAK je také jedním z připomínkových míst legislativních návrhů, které se jí týkají, takže legislativa je dalším z top témat, kterým bych se chtěl v Komoře věnovat,“ uvedl mimo jiné v rozhovoru kandidát Moderní advokacie Mgr. František Korbel. Celý rozhovor můžete zhlédnout ZDE.

Zdroj: epravo
Foto: epravo

 

 

 

Go to TOP