Právem proti koronaviru. Advokáti dál pomáhají hodinu denně dobré věci.

Mylaw děkuje všem advokátům, kteří se aktivně podílejí na iniciativě „Právem proti koronaviru“, jež už měsíc běží na webu proticovid.cz. Tato iniciativa je nově přímo napojena na vládní informační web pro občany ČR tzv. COVID portál. V posledních dnech opět narůstá denní počet vyřízených bezplatných telefonických konzultací – případy jsou nejčastěji zaměřeny na dopady nově zaváděných opatření nebo kompenzační mechanismy, které vyplývají ze změn protiepidemického systému (PES).

 

Heslem iniciativy pro zapojení advokátů je „Hodinu denně pro dobrou věc!“ Cílem organizátorů je dodržet pravidlo, že jednomu advokátovi nezabere činnost v rámci této akce více než hodinu denně. Jak uvádí autor projektu Mgr. Vojtěch Sucharda: „Tímto heslem chceme poukázat na to, že hodinu denně by si pro dobrou věc měl v této době najít každý. Podívejme se na zdravotníky, kteří mnohdy nemají čas ani na krátkou svačinu.“

Cílem akce je poskytnout lidem rychlou a kvalifikovanou radu, která jim pomůže zorientovat se ve složité situaci související s pandemií onemocnění covid-19 a zaváděnými vládními opatřeními a umožní jim přijmout vhodná řešení. Jedná se o důležitou prevenční aktivitu, kterou podle našeho názoru nemůže v právních otázkách poskytnout lépe nikdo jiný než advokáti.

Chcete se ještě zapojit do projektu? Více informací i registrační formulář naleznete ZDE.

Celý projekt probíhá za mediální podpory České advokátní komory, která tímto advokáty vyzývá, aby se k této, či k jiné dobročinné aktivitě připojili.

 

 

Redakce AD
Foto: Mylaw, s. r. o.

Go to TOP