D. Kovářová a M. Kašparů se ve své knižní novince zaměřili na krize v rodině

Dnes, 8. prosince 2020, se v odpoledních hodinách uskutečnil komorní křest nové knihy Jak přežít krizi v rodině advokátky a prezidentky Unie rodinných advokátů doktorky Daniely Kovářové a profesora Maxe Kašparů. Jejich společná knižní novinka se tentokrát zaměřila, jak název napovídá, na vztahy v rodině a na to, jak přežít kritické situace s nadhledem a humorem.

 

V knize, kterou dnes společně poslali do světa svých čtenářů, se zabývají obecnými tématy jako manželství nebo život na „psí knížku“. Kladou si ale i otázky, komu z rodičů patří dítě a jak se domoci výživného. Určitě zaujmou i pasáže týkající se rozvodu a rodiče pak jistě neopomenou kapitoly týkající se poslušnosti jejich potomků vůči nim. Autoři si v knize ale kladou i takové otázky jako: jak mám přinutit partnera, aby se ke mně vrátil? Jak vysoudit styk se synem či s dcerou? Pomůže mi soud, anebo si musíme pomoct sami? Kdo po kom může a musí dědit? Jak se smířit s nevěrou, se samotou, se zradou a s neúspěchem?

Dnes pokřtěná kniha nabízí deset nejčastějších konfliktů a problematických právních situací v deseti příbězích a odborných pohledech právníka a psychiatra.

Známá advokátka a bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová a neméně známý psychiatr a vlídný glosátor veřejného dění Max Kašparů si sami kladou otázky a odpovídají na ně s mnohaletou praktickou zkušeností, nadsázkou a vtipem, a čtenářům tak poskytují řadu adresných doporučení.

Redakce AD
Foto: redakce AD

Go to TOP