Historicky první webinář ČAK měl na přípravu pouhých šest dní

Téměř stovka zájemců se dnes 29. dubna 2020 odpoledne zúčastnila prvního webináře České advokátní komory. Místopředseda ČAK JUDr. Tomáš Sokol a právník se specializací na zdravotní právo JUDr. Ondřej Dostál on-line přednášeli a zodpovídali dotazy týkající se zákonnosti a ústavnosti protiepidemických opatření Vlády ČR a Ministerstva zdravotnictví ČR.

„První webinář se podařilo zorganizovat velmi rychle. Nápad se zrodil 23. dubna, již o čtyři dny později jsme otevřeli přihlašovací formulář pro advokáty a v této chvíli máme za sebou premiéru – takže od prvního nápadu webináře do jeho realizace neuplynul ani týden, takže za mě to bylo ´na jedničku´,“ uvedla vedoucí odboru výchovy a vzdělávání ČAK Ing. Lenka Matoušková.

Do pilotního projektu webináře, který bylo možno „navštívit“ zdarma, se přihlásilo 95 účastníků a někteří se také prostřednictvím chatu aktivně zapojili svými dotazy, na které přednášející okamžitě reagovali stejně, jako by seděli všichni v přednáškovém sále.

S ohledem na další vývoj událostí zvažuje ČAK opakování tohoto webináře na téma současné koronavirové problematiky , například o novele zákona o veřejném zdraví a dalších legislativních tématech (k tomu například nejnovější článek JUDr. Tomáše Sokola naleznete ZDE).

„Vyzkoušeli jsme si, že webinář proběhl bez zásadnějších technických problémů a nyní jsme moc zvědavi na reakce účastníků – advokátů, protože jejich zpětná vazba je pro nás nejdůležitější. Tuto formu vzdělávání jsme použili úplně poprvé, ale již dnes jsem si jistá, že určitě ne naposledy. I v budoucnu, až pominou pandemická omezení, plánujeme pokračovat ve webinářích, třeba jako doplňkové metodě  vzdělávání,“ uzavřela Ing. Matoušková.

Aktuální informace o termínech a tématech dalších webinářů, stejně jako přihlašovací formuláře najdou zájemci na webu ČAK, upozorňovat na ně bude také komorový Twitter @CAK_cz a samozřejmě Advokátní deník.

Text a foto: Redakce AD

 

Go to TOP