Video se nevyplatilo – za vtípek se zmrzlinou padlo několik trestů  

Američana, který zveřejnil na internetu video, jak v supermarketu lízal zmrzlinu a následně ji vrátil do mrazicího boxu, poslal soud na 30 dní do vězení. Musí rovněž zaplatit pokutu a odškodné obchodu a odpracovat sto hodin na veřejně prospěšných pracích, uvedla televize Fox News.

Čtyřiadvacetiletý D’Adrien Anderson na videu z loňského srpna líže vanilkovou zmrzlinu a nabírá si ji prsty a poté kelímek vrací zpět do mrazicího boxu. Tyto záběry zveřejnil na sociálních sítích, což vyvolalo pozornost úřadů.

Snímek nebyl kompletní a neukazoval, jak Anderson zmrzlinu z boxu zase vyndal a koupil si ji. To Američan doložil policii, která případ prověřovala, účtenkou a prokázaly to také záznamy z bezpečnostní kamery. Obchodní dům nicméně tvrdí, že utrpěl finanční ztrátu, neboť nechal stáhnout z pultů veškeré zásoby vanilkové zmrzliny od výrobce, jehož produkt Anderson ve videu použil.

Andersonovi hrozil v procesu až rok vězení. V lednu se ale formálně přiznal k obviněním z výtržnictví a za to nyní dostal trest 30 dní vězení s následnou půlroční podmínkou, veřejné práce, pokutu 1000 dolarů (22 500 korun) a navíc musí jako náhradu škod za zlikvidovanou zmrzlinu zaplatit 1565 dolarů (32 300 korun).

Zdroj: ČTK
Ilustrační foto: Pixabay

 

Go to TOP