Věznice ve Znojmě chystá rozšíření, postaví novou budovu

Dlouhodobě přeplněná věznice ve Znojmě chystá rozšiřování, v plánu je stavba nové budovy. Výše investice je zhruba 73 milionů korun. Kapacita věznice se díky tomu zvýší asi o šest desítek míst pro odsouzené.

Věznice slouží pro výkon trestu odnětí svobody s ostrahou, má oddělení se středním a vysokým stupněm zabezpečení. Aktuální kapacita je podle mluvčí 156 vězňů, přičemž v polovině listopadu ve věznici bylo 212 odsouzených. Vedení věznice už dříve uvedlo, že denní stav vězňů se už několik let pohybuje kolem 220 uvězněných.

Vězeňská služba proto ve znojemské věznici chystá výstavbu nové budovy. Součástí mají být i zpevněné plochy nových vycházkových dvorů, také strážní věž, spojovací komunikace a chodníky. „Je to investice v desítkách milionů. Cena za celou investiční akci je zhruba 73 milionů korun včetně DPH, za stavbu zhruba 62 milionů korun včetně DPH,“ uvedla mluvčí věznice Ludmila Lenikusová.

Kdy má stavba začít, ale podle mluvčí není zřejmé, v současné době pokračuje výběrové řízení na zhotovitele. Kapacita věznice se po nové výstavbě zvýší podle mluvčí o 64 míst pro odsouzené. Zvedne se i počet zaměstnanců, podle mluvčí ale ještě není jasné o kolik.

 

Zdroj: ČTK, foto Pixabay.

Go to TOP