Vychází nové číslo Bulletinu advokacie zaměřené na insolvence

Páté číslo letošního Bulletinu advokacie je již v tiskárně a chystá se na cestu do Vašich poštovních schránek. I tentokrát je plné informací a odborných článků, o které byste neměli přijít.

Květnové číslo Bulletinu advokacie je zaměřeno monotematicky a to na „oddlužovací“ novelu insolvenčního zákona, která vstoupí v účinnost již za několika málo dní, dne 1. června 2019. Publikované články tak tvoří odbornou „mapu“ v této problematice a budou Vám jistě skvělým pomocníkem ve Vaší každodenní praxi. Odbornou část doplňuje i zpráva z Insolvenčního kongresu. Seznámíte se s názory mnoha advokátů, insolvenčních správců, ale i soudců, kteří hodnotí očekávané dopady oddlužovací novely insolvenčního zákona do praxe a také zmiňují možná problematická místa nové úpravy.

Z aktuálního dění v ČAK doporučujeme materiál Ztratí-li se důvěra v advokátní mlčenlivost, už se nikdy nevrátí!, který reflektuje poznatky z mezinárodního setkání pořádaného ČAK v Praze 16. dubna 2019 za účasti odborné veřejnosti, daňových poradců, soudců, akademiků, médií a dalších představitelů veřejného života k tématu ochrany advokátní mlčenlivosti v souvislosti s transpozicí směrnice DAC 6.

Neméně důležité pro advokáty je pak Výkladové stanovisko České advokátní komory k poskytování právních služeb online. ČAK nechce omezovat online služby advokátů více, než je nutné. Přinášíme proto na toto téma rozhovor s členem představenstva ČAK, JUDr. Martinem Maisnerem, Ph.D., MCIArb. 

Z dalšího aktuálního dění upozorňujeme na to, že byl vyhlášen 15. ročník celojustiční soutěže Právník roku 2019. Nebo Vás možná zaujme pozvánka do Paříže, a to na 1. mezinárodní advokátní sportovní hry.

Z odborné literatury vybíráme tentokrát „horkou“ novinku, která byly pokřtěna v sídle ČAK. JUDr. Daniela Kovářová a JUDr. Tomáš Sokol napsali komentář Etického kodexu advokáta. 

Kromě odborných právnických textů se můžete těšit i na doporučení na přednášky a semináře pro advokáty a advokátní koncipienty ve vzdělávacích a školicích střediscích ČAK. Připojujeme i pozvánky na tři další semináře o insolvenčním právu a také pozvánku na XXVII. Karlovarské právnické dny. Nezapomeňte hlasovat pro svůj stavovský časopis všemi deseti body vyplněním Anketního lístku.

Nové číslo Bulletinu advokacie vychází 20. května 2019. Přejeme Vám inspirativní čtení a těšíme se na viděnou na odborných akcích!

Go to TOP