Právem proti koronaviru. Výzva všem advokátům, kteří mohou pomoci

Společnost Mylaw, s. r. o., představuje iniciativu „Právem proti koronaviru“, která je opět spouštěna na webu proticovid.cz. Tato iniciativa bude nově přímo napojena na právě spuštěný vládní informační web pro občany ČR tzv. COVID portál. Tímto spojením se advokáti dostávají do pomyslné „první linie“ boje proti dopadům pandemie onemocnění Covid-19, a budou tak mít unikátní možnost poskytnout rychlou a efektivní pomoc velkému množství osob.

Heslem iniciativy pro zapojení advokátů je „Hodinu denně pro dobrou věc!“ Cílem organizátorů je dodržet pravidlo, že jednomu advokátovi nezabere činnost v rámci této akce více než hodinu denně. Jak uvádí autor projektu Mgr. Vojtěch Sucharda: „Tímto heslem chceme poukázat na to, že hodinu denně by si pro dobrou věc měl v této době najít každý. Podívejme se na zdravotníky, kteří mnohdy nemají čas ani na krátkou svačinu.“

V redakčním systému je možné si množství dotazů libovolně omezit či přerušit. Dotazy budou chodit do e-mailu, ze kterého lze zavolat žadateli lze jedním kliknutím, kdykoli to advokátovi vyhovuje.

Cílem akce je poskytnout lidem to, co v tuto chvíli nejvíce potřebují, tedy rychlou a kvalifikovanou radu, která jim pomůže zorientovat se ve složité situaci a přijmout vhodná řešení. Jedná se o důležitou prevenční aktivitu, kterou podle našeho názoru nemůže v právních otázkách poskytnout lépe nikdo jiný než advokáti.

Další informace o programu najdete v přiloženém videu

 

 

Zapojit se do projektu je snadné. Více informací i registrační formulář naleznete ZDE.

Celý projekt probíhá za mediální podpory České advokátní komory, která tímto advokáty vyzývá, aby se k této, či k jiné dobročinné aktivitě připojili.

 

Redakce AD
Foto: Mylaw, s. r. o.

 

 

 

Go to TOP