Karvinský okresní soud rozhodl o vazbě pro údajného žháře z Bohumína

Okresní soud v Karviné uvalil vazbu na čtyřiapadesátiletého muže obviněného kvůli sobotnímu zapálení bytu v Bohumíně. Dozorující státní zástupce Michal Król navrhoval vazbu, neboť podle něj hrozilo, že že by obviněný muž v obavě z vysokého trestu utekl nebo dál páchal násilnou trestnou činnost.

Podle státního zástupce Michala Króla se obviněný k zapálení bytu přiznal na místě policistům, přiznání později zopakoval při výslechu. „K činu se doznal. Vyslovil určitou formu lítosti. Podrobněji se ale nevyjadřoval. Jako motiv uvedl rodinné spory,“ řekl Król.

O sporech v rodině se v případě motivu hovoří už od neděle. Obviněný byl údajně příbuzný několika obětí. Právní kvalifikace jeho obvinění je jak v případě obvinění z vraždy, tak v případě obvinění z obecného ohrožení zvolena podle nejpřísnějších odstavců. U soudu tak obviněný může dostat výjimečný trest včetně doživotí. Podle žalobce ale může vyšetřování případu trvat měsíce. Čas zabere například zpracování řady znaleckých posudků a zkoumat se bude i duševní stav útočníka.


Zdroj: ČTK
Ilustrační foto: Pixabay

Go to TOP