Slib do rukou místopředsedkyně Michaly Plachké složilo 19 advokátů

Devatenáct koncipientek a koncipientů dnes 7. června 2024 přišlo do Kaňkova paláce na Národní třídě, aby ze sídla České advokátní komory odešli jako advokátky a advokáti. Slavnostní advokátní slib po odeznění advokátní hymny všichni přítomní složili ve velké zasedací místnosti do rukou místopředsedkyně představenstva ČAK Michaly Plachké.

„Advokacie je krásné povolání. Máme šanci bojovat o to, aby svět byl pro všechny trošku spravedlivějším, bezpečnějším a hezčím místem,“ uvedla v úvodu své řeči Michala Plachká a dodala: „Advokacie je ale zároveň povolání extrémně náročné. Ne vždy budeme bojovat pro klienta o to, s čím vnitřně souhlasíme. Ne vždy budeme mít na práci dostatek času, energie a prostředků. Přestože to od nás klienti očekávají, ne vždy budeme bezchybní. Přestože to od nás bude rodina očekávat, ne vždy budeme včas doma.“

„Co je ale na advokacii nejkrásnější, je to, že nám dává obrovskou svobodu. Mějte rádi advokacii a mějte vždy rádi to, co děláte. Chtěla bych Vám popřát i odvahu. Ať najdete přesně to pracovní a osobní nastavení, které právě Vám bude vyhovovat. A ruku v ruce s tím i odvahu s ničím menším se nespokojit,“ dodala na závěr své řeči i slavnostního aktu dnešních advokátních slibů.

 

Další sliby se budou konat 2. července a Advokátní deník bude opět u toho.

 

Redakce AD

Foto: redakce AD

Go to TOP