Posádka ČAK se v závodech dračích lodí umístila na krásném 20. místě

Od pátku 26. do soboty 27. dubna byla loděnice pod hradem Střekov v Ústí nad Labem ve Vaňově plná posádek dračích lodí a jejich příznivců. V pořadí 15. ročník akce „Den Labe 2024“ i letos zahájil páteční trénink, v sobotu se pak konal samotný závod, který se jel v krásném prostředí labského údolí. Na start tohoto tradičního sportovního klání se tentokrát přihlásilo rekordních 36 lodí, zejména ze severních Čech, nechyběla mezi nimi ani advokátní posádka s bubenicí.

 

Během tréninku i hlavního závodu bylo možné zajít do odpočinkové zóny s různými stánky s občerstvením či si v klidu v ústraní odpočinout v útrobách opravené loděnice místního veslařského klubu. S ohledem na dlouhou tradici závodu jsou organizátoři připraveni na všechno, ale i tentokrát jim a přihlášeným posádkám naštěstí přálo počasí, které se jako zázrakem zlepšovalo s prvními tréninkovými jízdami již v pátek.

Každá z posádek jela minimálně tři ostré jízdy v délce 200 metrů a podle pořadí a výsledných časů v prvních dvou rozjížďkách byla nasazována do dalších jízd. Mezi zmíněnými 36 posádkami nechyběli opět Cákalové, Lampádla, Couvalové, Podržpádla, UJEP a další tradiční účastníci akce, i letos se na start „postavila“ také dvacetičlenná advokátní posádka s bubenicí. Konkurence byla veliká, ale 20. místo týmu advokacie slušelo, a je úspěchem i výzvou pro příští sezonu.

 

 

 

Již nyní se začíná tvořit tým pro rok 2024, kdo se chce přihlásit, může tak učinit už teď, a to na adrese gruszdenek@hotmail.com.

 

Michaela Urbánková, Michal Vejlupek a Zdeněk Grus, představitelé Regionálního střediska ČAK pro severní Čechy
Foto: archiv autorů

Go to TOP