LEAGLEONE: Rodinné firmy v Česku potřebují novou krev, míní Vladimír Dlouhý

Malé a střední firmy u nás vznikaly od devadesátých let vedle privatizace velkých průmyslových podniků typu Škodovky,“ říká bývalý ministr a předseda Hospodářské komory Vladimír Dlouhý. „Jejich zakladatelům bylo tehdy třicet až čtyřicet let, dnes je jim po šedesátce, a ztrácí tak trošku dynamiku. V řadě případů mají následovníky v rodině nebo v blízkém okolí. Často to tak ovšem není, a ty podniky potřebují novou krev.“ 

 

Vladimír Dlouhý, host studia LEAGLEONE, vidí firemní nástupnictví také jako příležitost pro další rozvoj podniků. Radí, jak se dají z dobrých regionálních firem udělat skvělé globální společnosti. „Potřebují nové investice, nový management, přístup na zahraniční trhy a jejich šance jsou opravdu velké,” říká a dodává: „Pokud se příležitostí nechopí, bude to mít dlouhodobě negativní vliv na celý hospodářský vývoj naší země.”

Vladimír Dlouhý ale nejenom radí. Je prezidentem ADAX Fondu firemního nástupnictví, který umí také pomoci. Jak? To se dozvíte, když si pustíte celý rozhovor. Nebo můžete Vladimíra Dlouhého kontaktovat.

 

Rozhovor zde:

 

LEAGLEONE
FOTO: LEAGLEONE

Go to TOP