Malé ohlédnutí za golfovým kláním právnických profesí 2023

Na začátku podzimu loňského roku se uskutečnil historicky první golfový turnaj, v rámci něhož se střetly – mimo jednací síň – dvě právnické profese, zástupci advokacie a justice. Kolbištěm se stala stálice v turnajových kalendářích, hřiště Golf Clubu Molitorov u Prahy. Turnaj měl formát stableford bodů a klání těsně vyhrál tým Advokacie, v jednotlivcích pak jeho členka Kateřina Šilerová.

 

Celkem se turnaje zúčastnilo dvacet golfistů, kdy barvy advokacie hájilo 16 advokátů či koncipientů a čtyři účastníci byli z řad justice. Tým Advokacie a tým Justice svedly velkolepé klání, když prvně jmenovaný tým sice přečíslil „Justici“ čtyři ku jedné, o to víc se ale museli kolegové-advokáti snažit.

Turnaj měl formát stableford bodů, které se týmu sečetly, výsledek se vynásobil poměrem týmů. Tým Advokacie celé klání vyhrál těsně, a to rozdílem pouhých 11 bodů. Je ovšem nutné poznamenat, že tým Justice se dušoval, že „v ten den opravdu nebyla nepříznivější konstelace pro jejich hru“.

V rámci turnaje se hrály i dvě vložené soutěže – Nearest to pin a Longest drive. Nearest to pin ukořistil tým Justice a Longest drive zase tým Advokacie.

Celkovým vítězem se stala Kateřina Šilerová z týmu Advokacie se 41 stablefordovými body. Nejlepším z týmu Justice byl Petr Nitka se 35 stablefordovými body.

 

Počasí této výjimečné události přálo – na „bitvu“ právních velikánů se takřka celou dobu smálo sluníčko. Akce se nesla ve velice přátelské atmosféře, dalo by se říci až rodinné pohodě. K té dopomohlo i výborné občerstvení a raut po konci turnaje, který nejednoho hráče vzpružil na duchu.

Celý golfový den se vydařil a za organizační výbor doufáme, že se všem účastníkům akce líbila a že se zúčastní i příštího ročníku, který se bude konat v sobotu 14. 9. 2024 opět na hřišti Golf Clubu Molitorov u Prahy. Zároveň zveme všechny hráče golfu, a to jak z řad advokacie, tak z řad justice, ke (golfovému) klání mimo jednací síň.

Obhájí v roce 2024 advokacie putovní pohár, nebo ho bude muset předat zástupcům justice? Přijďte a uvidíte!

 

Za Regionální středisko Praha a organizační tým Golfového turnaje právnických profesí JUDr. Marek Hlaváč
Foto: archiv autora

Go to TOP