ČAK se ohrazuje vůči informacím publikovaným v některých médiích

V úterý 3. ledna 2023 informovala některá média o případu bývalého advokáta Mgr. Tomáše Přikryla, který aktuálně projednává Městský soud v Praze.

V úterý 3. ledna 2023 informovala některá média o případu bývalého advokáta Mgr. Tomáše Přikryla, který aktuálně projednává Městský soud v Praze. Obžalovaný hodil v květnu 2021 v jednací síni Justičního areálu na pražských Míčánkách po svědkovi dlažební kostku. Muž, který je v současné době hospitalizovaný v Psychiatrické nemocnici v Bohnicích, svou vinu odmítá.

V souvislosti s uvedeným případem se v médiích také objevila informace o tom, že obžalovaný bývalý advokát působil jako mluvčí České advokátní komory.

 

 

ČAK se vůči informacím publikovaným v médiích důrazně ohrazuje

 

„Česká advokátní komora (ČAK, Komora) se důrazně ohrazuje vůči tomu, že je ještě v současné době spojována s Mgr. Tomášem Přikrylem, jenž je dle veřejně dostupných článků nyní obžalován za to, že v soudní síni hodil po svědkovi dlažební kostkou,“ uvedla PhDr. Iva Chaloupková, tisková mluvčí ČAK. „Mgr. Přikryl tuto funkci zastával jen několik málo měsíců před téměř dvaceti lety. Dávat jeho dnešní problémy do souvislosti s tehdejším krátkým působením v Komoře není absolutně relevantní a poškozuje to dobré jméno ČAK i advokacie,“ dodala Iva Chaloupková.

Tak, jako Mgr. Přikryl skončil velmi záhy po svém nástupu ve funkci tiskového mluvčího Komory, přestal být v roce 2011 na základě pravomocného rozhodnutí tehdejšího představenstva ČAK i advokátem, když byl ze seznamu advokátů vyškrtnut právě v důsledku jeho jednoho pravomocného odsouzení v trestní věci.

 

 

Redakce AD
Foto: archiv ČAK

Go to TOP