Daniela Kovářová poslala do světa knižní novinku „Dítě mezi otcem a matkou“

Dne 6. září 2022 proběhl v „Kafe A“ v Plzni slavnostní křest další z již dlouhé řady knih rodinné advokátky a prezidentky Unie rodinných advokátů ČR

Dne 6. září 2022 proběhl v „Kafe A“ v Plzni slavnostní křest další z již dlouhé řady knih rodinné advokátky a prezidentky Unie rodinných advokátů ČR JUDr. Daniely Kovářové s titulem „Dítě mezi otcem a matkou“. Společně se spoluautory této knižní novinky – dětským psychologem PhDr. Václavem Mertinem a sociální pracovnicí Mgr. Petrou Hermanovou poslali do světa příručku pro všechny, kterým je blaho jejich dětí nade vše, a to i v situacích, jakými jsou rozvod nebo partnerský rozchod.

 

Děti jsou naše štěstí, náš osud, naše budoucnost. Jsou jediným skutečným pokračováním, jaké máme. Naprostá většina rodičů své děti miluje a upřímně si pro ně přeje to nejlepší. Jenomže každé druhé dítě o svou rodinu, s níž žije pod jednou střechou, přijde, když se vztah jeho rodičů rozpadne.


Když se rodiče rozejdou, dítě to odnese vždycky. To byla hlavní myšlenka hojně navštíveného představení nové knihy,  které moderovala zpěvačka Vlaďka Bauerová a kterého se zúčastnili novináři, spisovatelé, kamarádi, čtenáři a podporovatelé Daniely Kovářové i rodičovských dohod. „Knihu by si měli přečíst všichni mí klienti, kteří se o děti hádají u soudu,“ podotkla autorka, která v knize popsala i soudní peripetie, problematiku výživného, střídavé péče nebo vnitrostátních únosů nezletilých dětí.


Rozchod rodičů se dítěte vždycky dotkne, nyní i v budoucnu. Co se děje v jeho duši? Jak se dají zmenšit dopady rozvodu na jeho život? Jaké výhody a nedostatky přináší ten který typ péče? Co pomáhá a co naopak škodí?
V této knize najdete odpovědi na všechny otázky, které vás v souvislosti s rozchodem rodičů napadají a také spoustu příkladů i praktických doporučení. Vyšla před několika dny v nakladatelství EEZY Publishing a je možné ji zakoupit například ZDE.


Redakce AD

Foto: archiv JUDr. Kovářové

 

 

Go to TOP