Private equity a venture kapitálový tým HAVEL & PARTNERS má novou posilu

Na pozici counsel přišel do HAVEL & PARTNERS JUDr. Jaroslav Baier, LL.M., právník s dlouholetou zkušeností z oblastí venture kapitálu a private equity, který významně posílí tým největší česko-slovenské advokátní kanceláře zaměřený na tyto oblasti. Jaroslav se specializuje na investice do startupů a (bio)technologických společností, a dále také na akvizice (včetně distressed assets), vytváření joint-venture struktur, přeměny a restrukturalizace společností i podniků.


Jaroslav k nám do kanceláře přináší své výjimečné know-how z private equity a venture kapitálového trhu. Nejen, že se jako právník této oblasti intenzivně věnuje již řadu let, ale navíc je sám také zakladatelem startupu. Náš tým na private equity a venture kapitál, který je největší na českém a slovenském trhu, tak posiluje především o poradenstvím start-upům. Jejich potřebám Jaroslav výborně rozumí. Dokáže kombinovat své mimořádné právní znalosti a podnikatelské a manažerské zkušenosti, a umí tak start-upům pomoci dosáhnout jejich cílů,“ říká řídící partner Jaroslav Havel.

Jaroslav Baier má rovněž rozsáhlé zkušenosti s vytvářením motivačních schémat pro top management a klíčové zaměstnance startupů (ESOP), s vytvářením holdingových struktur v zahraničí a s poradenstvím při zahraniční expanzi českých společností. V současné době řídí expanzi dvou českých startupů do EU a dále do světa. Aktivně se zapojuje do místní venture kapitálové komunity – pro startupy a jejich investory pravidelně přednáší, píše blog a účastní se různých akcí v oboru.

Věnuje se také akvizicím a prodejům problémových aktiv (distressed assets). V minulosti se například podílel na restrukturalizaci jedné z nejvýznamnějších strojírenských skupin v ČR nebo před-akviziční restrukturalizaci a následném prodeji předního českého výrobce letadel.

Jaroslav Baier má dvanáctiletou praxi v oboru. Před příchodem do advokátní kanceláře HAVEL & PARTNERS pracoval pro českou butikovou kancelář zaměřenou na M&A a poskytoval transakční poradenství, mimo jiné, skupině Penta. Pracoval rovněž 6 let v české pobočce mezinárodní advokátní kanceláře Allen & Overy.
Dlouhodobě také spolupracuje s několika neziskovými organizacemi v oblasti pro bono. Za svou činnost na tomto poli získal ještě jako koncipient titul Právník roku 2012.


Zdroj: HAVEL & PARTNERS s.r.o.

Foto: HAVEL & PARTNERS s.r.o.; ČAK

Go to TOP