Yellow Ribbon Run: Sportovci i VIP podpoří děti vězněných rodičů

Sedmý ročník osvětového běhu Yellow Ribbon Run (YRR) na podporu integrace lidí po výkonu trestu se koná v úterý 21. června 2022 v pražském Aktivním lesoparku Řepy. Letos je poprvé zaměřen tematicky – věnován bude dětem vězněných rodičů. Do letošního běhu se registrovalo již 703 běžců, což je více než v minulém roce, kdy byl počet celkově registrovaných do běhu 683. V rámci virtuálních běhů zaběhlo zatím přímo ve věznicích více než 250 odsouzených závodníků. Vlastí závod je připraven i pro děti, jeho patronkou je moderátorka ČT Barbora Černošková (na snímku).

 

„Velmi si vážíme toho, že všechny pořádající organizace uskutečňují aktivity, které podporují rodinu a děti. Vězeňská služba pořádá například Dny otců nebo Den s dítětem, matky podporuje Věznice Světlá nad Sázavou. Probační a mediační služba pracuje s mladistvými, kteří jsou účastníky trestných činů nebo přímo jejich obětmi. RUBIKON Centrum také pomáhá rodičům ve věznicích. Tomáš Slavata pořádá závody pro děti z dětských domovů. Proto jsme se rozhodli na děti poukázat a uspořádat letošní ročník tak, aby si odnesly hezkou zkušenost. Některé z nich budou mít příležitost setkat se s vězněným rodičem, což je mimo brány věznice vždy vzácný zážitek,“ říká Gabriela Slováková, iniciátorka Yellow Ribbon Run ČR.

 

Patronkou dětí YRR je moderátorka České televize Barbora Černošková. V rámci dětského programu bude o děti pečovat spolu s dalšími moderátory České televize, podpořit je přijde také biatlonista Michal Krčmář. Ambasadorem běhu je herec a scénárista Petr Čtvrtníček, který bude na běhu koncertovat s vězeňskou kapelou Wsedě.

 

 

 

 

BĚH SE ŽLUTOU STUŽKOU A AKCE YELLOW RIBBON
Termín: 21. 6. 2022
Místo: Aktivní lesopark Řepy, Praha 17

14:00 zahájení programu

16:00 registrace na místě

16:30 – 17:30 dětské závody

18:00 štafetový závod

Doprovodný program: výstava, fotokoutek, občerstvení

 

REGISTRACE ZDE https://www.stopnito.cz/detail-zavodu/610

 

Virtuální závod Yellow Ribbon Run
Termín: 1. 6. 2022 – 21. 6. 2022

Závod: libovolná trasa v lese, v parku, ve městě, 2 nebo 4 km

REGISTRACE ZDE https://www.stopnito.cz/detail-zavodu/610

 

Zdroj: Yellow Ribbon
Foto: archiv YR

 


Yellow Ribbon Run (YRR)/Běh se žlutou stužkou cílem projektu je bořit předsudky, dát lidem s trestní minulostí a jejich rodinám druhou šanci na slušný život, přispět tak k prevenci kriminality, snížení recidivy a větší bezpečnosti ve společnosti.

Projekt Yellow Ribbon Run spoluorganizuje Vězeňská služba ČR, nezisková organizace RUBIKON Centrum, Slavata Triatlon Tour  a Probační a mediační služba za finanční podpory několika partnerů. V roce 2021 se do závodu registrovalo 683 lidí.

 

 

Go to TOP