Podzimní stáž v Paříži má místa i pro mladé české advokáty, stačí se přihlásit

Pařížská advokátní komora (l´Ordre des Avocats de Paris) organizuje po dvouleté přestávce koronavirové pandemie dvouměsíční mezinárodní stáž pro mladé zahraniční advokáty/advokátky do 40 let věku, kteří mají zájem o získání praktických zkušeností s francouzským právním systémem a navázání cenných profesních kontaktů.

Studijní část stáže probíhá v termínu od 3. října do 25. listopadu 2022 v l´Ecole de Formation du Barreau v Paříži, kde se budou konat semináře zaměřené na francouzský právní systém, zejména na řízení v občanských, trestních a obchodních věcech, a rovněž na advokátní etická pravidla. Účastníci se budou moci zúčastnit soudních jednání v Justičním paláci, navštíví hlavní francouzské instituce, a nakonec absolvují praktickou část stáže v pařížských advokátních kancelářích.

Stage International je stáž pro francouzsky hovořící advokáty/advokátky, která se uskuteční v období od 3. října do 25. listopadu 2022.
Uzávěrka přihlášek do výběrového řízení je 9. června.

Strukturovaný životopis s fotkou, motivačním dopisem, obojí ve francouzském jazyce, zašlete prosím na Odbor mezinárodních vztahů České advokátní komory k rukám Mgr. Veroniky Slováčkové (slovackova@cak.cz). Výběrové řízení proběhne následně v prostorách ČAK v Kaňkově paláci v Praze dne 14. června.

Stáž je určena advokátům/advokátkám do 40 let věku. Je vyžadována výborná znalost francouzského jazyka, včetně znalosti francouzské právní terminologie. Advokát/ka musí mít sjednané pojištění občanské odpovědnosti. Pokud jde o financování, studijní a praktická část stáže je kompletně hrazena Pařížskou advokátní komorou. Náklady na cestu do Francie a zpět, stejně jako náklady na ubytování a stravu nese účastník.

Zkušenosti minulých účastníků stáže v Paříži si můžete přečíst ZDE.

P. S. Anglická verze stáže (tj. pro anglicky hovořící advokáty) se uskuteční v květnu/červnu 2023.

Odbor mezinárodních vztahů ČAK
Foto: canva.com

Go to TOP