Roadshow #zOčídoOčí: Nemohu odpustit, ale nemusím ani nenávidět

Institut pro restorativní justici zahájil kampaň #zOčídoOčí, během níž v několika městech po celé ČR upozorní na to, že řešení konfliktů vzájemným dialogem má smysl. První zastávka roadshow kampaně je již 21. dubna 2022 v Olomouci.

 

Dialog z očí do očí pomáhá napravovat mezilidské vztahy a vytváří prostor pro sdílení vlastních pocitů a zkušeností. Přesvědčte se o tom sami! Institut pro restorativní justici přichystal na letošní rok roadshow #zOčídoOčí s několika zastávkami – 21. dubna v Olomouci, 8. června v Brně, 15. června v Táboře a na podzim v Praze a Plzni.

 

  V rámci roadshow #zOčídoOčí IRJ přináší:

  • jedinečný snímek Z očí do očí, v kterém režisér John Webster sleduje rodiny obětí hledající smíření tváří v tvář vrahovi,
  • debatu s odborníky na téma dialogu,
  • vzkazy obětí, které mají zkušenost s restorativním dialogem.

 

 

Je možné se s takovou bolestí vůbec vyrovnat? Může mít takový dialog smysl? Můžeme vůbec uvažovat o smíření či odpuštění? Připojte se a hledejte odpovědi v  diskusi o dialogu #zOčídoOčí, která následuje po promítání dokumentu.

 

 

Přijďte 21. dubna do olomouckého Divadla na cucky na projekci #zOčídoOčí a zeptejte se na to, co vás zajímá!

Zapojte se do dialogu #zOčídoOčí!

 

 

Institut pro restorativní justici, který vznikl v roce 2019, usiluje o zapojení restorativních principů, přístupů a programů do oblasti trestní justice,

 

Redakce AD, IRJ
Foto: archiv IRJ

Go to TOP