Máte doma nepotřebný mobil? Věnujte jej do sbírky na pomoc Ukrajincům!

Vzhledem k aktuální situaci na Ukrajině se Nadace Vodafone obrátila na občany ČR s prosbou o součinnost. Protože v době krize je nejdůležitější, aby lidé přicházející z Ukrajiny mohli zůstat ve spojení, zorganizovala sbírku mobilních telefonů, do které se mohou zapojit jak soukromé osoby, tak podniky, společnosti, instituce… Mobilní telefony jsou pro Ukrajince nezbytné i kvůli vyhledávání kontaktů na patřičné úřady, charitativní organizace a třeba i právní pomoc advokátů.

Pracovníci Vodafone uvedou každý telefon do továrního nastavení, tedy odborně smažou všechna data, opatří předplacenou SIM kartou na 500 Kč a prostřednictvím neziskových organizací předají uprchlíkům, kteří se dostali do ČR bez vlastního telefonu.

Telefony s kompatibilní nabíječkou v jednom sáčku je možné odevzdat do 7. 3. v každé prodejně Vodafone nebo hromadně třeba za jednoho zaměstnavatele balíkem s heslem „Mobily Ukrajina“ na adresu náměstí Junkových 2808/2, 155 00 Praha 5. Nehraje roli, zda jde o nový nebo starší telefon, důležité je, aby byl plně funkční a mohl lidem v nouzi udělat dobrou službu.

„Děkujeme, že společně s námi pomůžete lidem v nouzi zůstat v kontaktu. Pokud víte o někom, kdo by se do sbírky mohl zapojit, neváhejte a naši výzvu pošlete dál,“ prosí Jolana Hájková, programová manažerka Nadace Vodafone.

Česká advokátní komora se k apelu připojuje, protože jedině v případě, že budou mít Ukrajinci přicházející do České republiky mobilní telefon, mohou nejen kontaktovat své blízké, ale třeba i advokáty ze seznamu ČAK, kteří jsou připraveni jim zdarma pomoci.

Redakce AD
Foto: Nadace Vodafone

Go to TOP