Advokáti pomáhají v mnoha oblastech, pro Ukrajince spustili i informační web

Již více než 200 advokátek a advokátů se zapojilo do seznamu dobrovolníků ČAK k poskytování právních služeb pro bono, jedna z prvních dobrovolnic – advokátka Mgr. Veronika Sluka zpracovala ve spolupráci se specialistkou na uprchlické a migrační právo JUDr. Eliškou Flídrovou, Ph.D., Desatero informací pro ukrajinské občany. Tím však výčet advokátních dobročinných aktivit rozhodně nekončí!

Pomocnou ruku podalo i dalších osm advokátů a právníků z Brna i Prahy pod vedením Mgr. Jiřího Tašla (Mgr. Daniel Stubley, Mgr. David Škvařil, Mgr. Daniel Váša, Mgr. Ondřej Zemek, Mgr. Jakub Klobáska a další), kteří poslední dny a hodiny pracovali na speciálních internetových stránkách https://www.helpukraine.cz, aby je dnes, 1. března, uvedli do provozu.

Na nich jsou k dispozici souhrnné informace, které obsahují velmi návodné pokyny, co a jak dělat po příchodu na území ČR, vysvětlují, jaké typy pobytových oprávnění existují a poskytují mnohé další rady do prvních dnů v nové zemi. To vše nejen v češtině, ale i v rodném jazyce Ukrajinců. Součástí webu je také non stop dostupná infolinka +420 974 801 802 pro ukrajinské občany, stejně jako e-mailová adresa helpukraine@advoca.dokde je možné požádat například o pomoc s vyplněním formulářů pro vízum a s dalšími úkony. Tvůrci webu helpukraine.cz jsou také k dispozici pro případná školení dalších advokátů.


Díky za tuto iniciativu! Kolegů ochotných podpořit naše blízké východní sousedy v jejich těžkých chvílích není nikdy dost!

Redakce AD
Foto: helpukraine.cz

Go to TOP