Rubikon představil videospot o integraci lidí s trestní minulostí

Nezisková organizace RUBIKON Centrum představuje téma integrace lidí s trestní minulostí spotem. V krátkém videu ukazuje úskalí, na která lidé po propuštění z vězení často narážejí. Spot má upozornit na předvánoční sbírku určenou právě na podporu lidí s trestní minulostí.


„Největší riziko selhání hrozí našim klientům bezprostředně po propuštění. Pokud je nepodpoří rodina, chybí jim prostředky na základní potřeby a nemají ani kam složit hlavu. Z předchozího života si nesou břemeno dluhů, při shánění práce narážejí na nedůvěru a předsudky zaměstnavatelů. V takové situaci silná vůle nestačí a potřebují pomoc organizací, jako je ta naše,“ říká ředitelka RUBIKON Centra Dagmar Doubravová.

Videospot vytvořili Kateřina Hladíková a Jan Kratochvíl. Hlavní postavou spotu je Pavel, klient RUBIKON Centra, který ve své roli využil zkušenosti ze svého předchozího života. Všichni účinkující jsou zaměstnanci RUBIKONu, Pavel aktuálně pracuje na tréninkovém místě v Komunitním centru a zahradě Kotlaska.

Video je součástí adventní sbírky „Minulost už nezmění. Pojďme jim otevřít budoucnost!“. Na integraci lidi s trestní minulostí mohou dárci přispět prostřednictvím netradičního adventního kalendáře na webu RUBIKON Centra. Otevřením okénka dárci přispějí k tomu, že bude naše společnost bezpečnější a Vánoce veselejší.

 

Zdroj: Rubikon

 


RUBIKON Centrum, z.ú., je nestátní nezisková organizace, založená v r. 1994. Pomáhá lidem, kteří chtějí překročit svou trestní minulost. Podporuje je v začlenění do společnosti, v získání a udržení práce, řešení dluhů a v odpovědnosti vůči sobě, rodině a okolí. Spolupracuje s klíčovými aktéry v dané oblasti s cílem zavádět nová, účinná řešení a pomáhá utvářet společnost, která umí dát šanci na nový začátek. Trestní minulost má za sebou 37 % zaměstnanců RUBIKON Centra, pracují na tréninkových místech i kvalifikovaných pozicích.

 

 

 

Go to TOP