Příští dva čtvrtky jsou ve znamení seminářů ČAK – prezenčně i on-line

Česká advokátní komora nabízí na poslední chvíli možnost zúčastnit se dvou seminářů, které připravila již tento a příští čtvrtek pro advokáty. Jako „last minute“ je k dispozici posledních pár míst na odpolední prezenční seminář 18. listopadu s tématem projektu Advokáti do škol a hned další čtvrtek je na programu webinář Kyberbezpečnost pro advokáty, který po přesunu mnoha advokátních činností do virtuálního prostoru získal na důležitosti. Využijte poslední možnosti se přihlásit!  

 

ADVOKÁTI DO ŠKOL se sejdou tento čtvrtek 18. listopadu 2021, od 13 do 16 hodin zasedací místnosti v Myslíkově ulici 258/8 v Praze 2. Lektory jsou JUDr. Petr Toman, LL.M., advokát; JUDr. Michal Žižlavský, advokát; JUDr. Daniela Kovářová, advokátka a Mgr. Kamila Bobysudová, terapeutka.

Jste advokátkami a advokáty, kteří jsou zapojeni do projektu Advokáti do škol? Přijďte si vyslechnout novinky, rady a doporučení – třeba jak mluvit s dětmi a k nim nebo co je dobré při debatě on-line.
Máte zájem navštěvovat školy, a jen nevíte, jak začít? Zúčastněte se diskuse, v níž se kolegové podělí o své zkušenosti.
Nebo patříte k těm, kteří o projektu dosud neslyšeli? Lektoři rádi vysvětlí, jak funguje.

Seminář je zdarma, účastí na tomto semináři získá advokát 3 kredity započitatelné do dalšího vzdělávání advokátů.



KYBERBEZPEČNOSTI PRO ADVOKÁTY
je na programu ve čtvrtek 25. 11. 2021 od 9 do 16 hodin.

Lektory semináře jsou advokát JUDr. Ing. Jindřich Kalíšek, Ph.D., který se specializuje na právo informačních a nových technologií a duševního vlastnictví, především na problematiku software, cloudových služeb a e-commerce, kybernetickou bezpečnost a ochranu osobních údajů a soukromí na internetu, a Daniel Hejda, bezpečnostní konzultant a etický hacker, který působí v pozici etického hackera a penetračního testera, poradce, školitele a konzultanta pro oblast kybernetické bezpečnosti. Testuje bezpečnost soukromých společností a orgánů veřejné moci, pomáhá budovat řešení pro bezpečnostní dohled a plánování.

První část semináře se bude zabývat účinnou právní úpravou, která dopadá na problematiku informační a kybernetické bezpečnosti (zákon a vyhláška o kybernetické bezpečnosti, zvláštní právní předpisy upravující problematiku v dalších oblastech – advokátní služby, zdravotní služby, bankovnictví, pojišťovnictví a finanční služby, státní správa a činnost samosprávy, telekomunikace) a právní povinnosti povinných osob včetně odpovědnosti statutárních orgánů a faktických vedoucích za naplňování těchto povinností, orgány státní správy v oblasti bezpečnosti informací a vztahy s nimi.

Ve druhé, prakticky orientované části semináře bude řešena specificky problematika informační a kybernetické bezpečnosti při výkonu advokátní praxe, zejména rizika elektronického právního jednání, identifikace klienta a poskytování advokátních služeb on-line prostředky, zabezpečení informací a zachování advokátního tajemství v kyberprostoru, plnění povinností advokátů při předcházení informačním a kyberbezpečnostním rizikům, bezpečnostní incidenty – jejich projevy, způsoby, jak jim předcházet apod.

Během webináře je možné formou chatu klást přednášejícím své případné dotazy.

Zdroj: ČAK
Foto: AD; canva.com

Go to TOP