Stužku na podporu integrace trestaných si připne na 600 běžců

Již 6. ročník osvětového běhu Yellow Ribbon Run (YRR) na podporu integrace lidí po výkonu trestu se uskuteční 7. září 2021 v Aktivním lesoparku Řepy na Praze 6. Virtuální běhy uspořádané ve věznicích umožnily rekordní účast odsouzených běžců, kterých již zaběhlo na 250. Tvoří tak téměř polovinu předpokládaných účastníků hlavního závodu v Praze.

 

„V roce 2020 jsme si vyzkoušeli virtuální běhy přímo ve věznicích, zúčastnilo se 64 odsouzených. Letos se ukázalo, že Běh se žlutou stužkou motivuje jak zaměstnance věznic, tak i odsouzené. Český Yellow Ribbon Run jako jediný zapojuje běžce ještě ve výkonu trestu, a tak je účast téměř 250 odsouzených vlastně unikát. Věřím, že je to důležité, i tito běžci budou jednou muset fungovat na svobodě,“ říká Gabriela Slováková, iniciátorka Yellow Ribbon Run ČR.

Někteří odsouzení, kteří si svůj trest stále odpykávají, dostanou možnost se běhu a akce Yellow Ribbon Run zúčastnit osobně. Budou to členové vězeňských kapel Wsedě z Věznice Kuřim a PanKrat´s Band z Vazební věznice Praha Pankrác, které s ambasadorem Yellow Ribbon Run, hercem a scénáristou Petrem Čtvrtníčkem, zahájí akci společným koncertem. Dvě autorské písně s kapelou Wsedě zazpívá také oblíbený český herec a zpěvák funky, jeho identita však zůstane překvapením do poslední chvíle.

Hlavní závod přislíbil odstartovat herec Václav Neužil, který ztvárnil roli Emila Zátopka ve filmu Davida Ondříčka. Průvodcem dne Yellow Ribbon Run bude moderátor a zpěvák Tomáš Grohregin.

Kromě běhu pro dospělé připravil sportovec a filantrop Tomáš Slavata běžeckou trasu také pro děti, které se mohou registrovat až na místě. Akce Yellow Ribbon Run je tak vhodná nejen pro sportovce, ale i pro rodiny, které chtějí strávit netradiční odpoledne v příjemném prostředí Aktivního lesoparku Řepy.

Registrace pro dospělé je nutná předem a je stále možná ZDE

 

 

Harmonogram dne BĚHU YRR 7. 9. 2021

13:30 – 14:45 Registrace – vydávání startovních čísel, triček a čipů

15:00 – 15:30 Koncert vězeňských kapel s Petrem Čtrtníčkem

14:00 – 18:00 Doprovodný program a občerstvení

  • Fotostánek České pošty
  • Graffiti Workshop
  • Výstava Uteč předsudkům aneb Žlutá stužka v pohybu
  • Občerstvení (pivo, limo, párky, trhané maso)
  • Bahn-mi-Ba – vegetariánské a masové bagety

15:30 – 16:15 Dětský běh + vyhlášení dětských vítězů

16:30 – 18:30 Štafetový závod

 

Zdroj: Yellow Ribbon Run
Foto: archiv YRR

 


Yellow Ribbon Run (YRR)/Běh se žlutou stužkou – cílem projektu je bořit předsudky, dát lidem s trestní minulostí a jejich rodinám druhou šanci na slušný život, přispět tak k prevenci kriminality, snížení recidivy a větší bezpečnosti ve společnosti.

Projekt Yellow Ribbon Run spoluorganizuje Vězeňská služba ČR, nezisková organizace RUBIKON Centrum a Probační a mediační služba.

Go to TOP