Se žlutou stužkou už vyběhlo téměř 200 vězňů, hlavní závod se chystá na 7. září

Již 6. ročník osvětového běhu Yellow Ribbon Run (YRR) na podporu integrace lidí po výkonu trestu je naplánován na 7. září 2021 v Aktivním lesoparku Řepy v Praze. V průběhu léta probíhají navíc virtuální Běhy se žlutou stužkou, do kterých se v tomto ročníku zapojil rekordní počet odsouzených přímo ve věznicích. Ve čtvrtek 19. 8. zaběhlo svůj 6. ročník Yellow Ribbon Run na 90 běžců ve Věznici Kuřim.


„Číslo zapojených odsouzených se stále navyšuje, a to jak ze strany odsouzených, tak zaměstnanců věznice. Věznice Kuřim má kolem 600 odsouzených, dnešního běhu se zúčastnilo 90 běžců, účast je tedy poměrně vysoká,“
říká PhDr. Petr Juříček, ředitel Věznice Kuřim.

Spolu s uskutečněným červencovým během ve Věznici Příbram zaběhlo svou cestu k běžnému životu již 178 odsouzených. V srpnu se přidají běžci z Věznice Bělušice (20., 27. 8.) a Věznice Stráž pod Ralskem (28. 8.), kde je zatím registrováno do běhu dalších několik desítek odsouzených.

„Je skvělé, že se do virtuálních běhů ve věznicích letos zapojuje rekordní počet běžců. Žlutá stužka už je mezi vězni pojem. A jsem rád, že se v letošním roce podařilo realizovat i putovní výstavu Žlutá stužka v pohybu napříč celou republikou, která taktéž pomáhá zvyšovat povědomí o integraci lidí s trestní minulostí do společnosti,“ říká PhDr. Petr Dohnal, generální ředitel Vězeňské služby ČR.

Díky virtuálním běhům ve věznicích se tak v hlavním závodu, určeném veřejnosti sejdou zejména běžci, kteří si svůj trest již odseděli. Spolu s nimi se připojí sportovci z řad zaměstnavatelů, lidé ze státních institucí, neziskových organizací a další. Hvězdou zahájení Běhu se žlutou stužkou v Praze bude ambasador projektu Yellow Ribbon, herec a scénárista, Petr Čtvrtníček a další VIP hosté.

Redakce AD
Foto: yellowribbon.cz

Go to TOP