Před britským soudem měli stanout Mickey Mouse a Kačer Donald

Před soudem v anglickém městě Stoke-on-Trent měli před pár týdny stanout nevšední obžalovaní. Alespoň podle plánu projednávaných případů, který se objevil na internetových stránkách soudu. Figurovala na něm jména kreslených hrdinů – myšák Mickey Mouse, jeho přítelkyně Minnie či Kačer Donald. Byl to omyl, vysvětlil později podle serveru BBC soud.

 

Oblíbené postavy Walta Disneyho – Mickey, Minnie a Kačer Donald – se měly podle seznamu projednávaných případů objevit před soudem přesně v deset hodin ráno místního času. Po nich přišli na řadu další obžalovaní z říše amerických pohádek. Promíchali se zároveň se skutečně souzenými, z nichž někteří se měli soudu zúčastnit z vězení pomocí videopřenosu.

Zvláštního seznamu si všimla rozvodová právnička Leisha Bondová, která pak na Twitteru spekulovala, zda je to vtip na rozloučenou nějakého zaměstnance v rámci jeho posledního pracovního dne.

Soudní služba Jejího Veličenstva později vysvětlila, že jména pohádkových postaviček se objevila na seznamu omylem v rámci testování nového počítačového systému, ve kterém eviduje případy.  „Za chybu se omlouváme… Jména měla být vymazána dříve, než byly seznamy zveřejněny,“ uvedl úřad na Twitteru.

 

Zdroj: ČTK
Foto: Pixabay

Go to TOP