Kněz propašoval do věznice devět mobilů v krabici tabáku

Kněze, který pašoval do věznice devět mobilních telefonů ukrytých v krabici s tabákem, přistihli poblíž italské Neapole. Duchovní tvrdil, že o kontrabandu neměl tušení – chtěl prý pouze udělat laskavost příteli, žádajícího o předání zásilky jednomu z trestanců. Napsal o tom deník Il Mattino.

 

Pašování telefonů do věznic je v Itálii častým prohřeškem, především pak v těch věznicích, kde si výkon trestu odpykávají příslušníci mafie. Právě pro ně je totiž zásadní, aby i při pobytu za mřížemi měli kontakt s členy mafie a udrželi si vliv na dění venku.

Kněz Pierangelo Marchi tvrdí, že se u něj telefony ocitly omylem. Od známého prý dostal před cestou do věznice, v níž měl odsloužit mši, krabici tabáku pro vězně a nezkoumal, co je uvnitř. Jak zjistili dozorci, obsahoval balíček vedle telefonů i nabíječky.

„Telefony jsou většinou z plastu a jsou tak malé, že detektorem kovů často projdou bez povšimnutí, tentokrát jich ale bylo tolik, že jsme je odhalili,“ řekl listu Il Mattino šéf odborů vězeňské stráže Giuseppe Moretti. „Za poslední rok jsme zabavili tisíce přístrojů, které se lehce vejdou do dlaně,“ dodal.

Způsoby, jak dostat do věznic zakázané telefony, bývají dosti kuriózní. V dubnu například kdosi zkoušel do věznice Secondigliano u Neapole propašovat šest telefonů pomocí dronu, který měl přistát na dvoře v době vycházek. Dron však havaroval ještě předtím, než se dostal k cíli.

 

Zdroj: ČTK
Foto: Pixabay

 

 

Go to TOP