Utečte předsudkům se žlutou stužkou na 5. ročníku Yellow Ribbon Run

Pokud náhodou slyšíte o Běhu se žlutou stužkou poprvé, tak připomeneme, že jde o charitativní běh, který se v Česku poprvé uskutečnil v roce 2016 a má hned několik cílů. Jednak chce upozornit na problém obtížné zaměstnatelnosti lidí s trestní minulostí a jejich integrace do společnosti, ale zejména chce pomoci vytvářet pracovní příležitosti pro lidi s trestní minulostí, propojovat je s širší komunitou, a tím přispívat k prevenci kriminality, snížení míry recidivy a v konečném efektu i větší bezpečnosti ve společnosti. 


Iniciátorkou projektu se stala ředitelka Věznice Kuřim Gabriela Slováková, která pro něj získala další spolupořadatele – Vězeňskou službu ČR, RUBIKON Centrum a Probační a mediační službu.  A také ambasadora, kterým bude opět Petr Čtvrtníčekherec, muzikant a především bubeník kapely Wsedě (na snímku)

Letošní 5. ročník, který se uskuteční 8. října 2020 v Aktivním lesoparku Řepy, ale přinese hned několik novinek:

poběží se v přírodě – v lesoparku

poběží se tradiční štafetový běh

děti si užijí samostatný běh a dětské hřiště

v rámci doprovodného programu čeká účastníky spousta zábavy, hudební doprovod i skvělé občerstvení

oslava běžeckých úspěchů proběhne na afterparty pod korunami stromů!

 

Jestliže stále s účastní na běhu, jehož mottem je „uteč předsudkům“ a „dej druhou šanci“, váháte, podívejte se na atmosféru loňského ročníku ve Videoreportáži.

Více informací najdete také na speciálním webu projektu www.yellowribbon.cz nebo na Facebooku www.facebook.com/yellowribbonrun/ či Instagramu www.instagram.com/yellowribbonrun/


Yellow Ribbon Run se blíží, registrovat se můžete už dnes! – REGISTRACE

P. S. Žlutá stužka na dresech běžců je symbolem naděje na druhou šanci bývalých vězňů a vychází z písně „Tie a Yellow Ribbon Round the Old Oak Tree“ Tonyho Orlanda.

Redakce AD
Foto: yellowribbon.cz

 

Go to TOP