Sportovní hry české advokacie: první ročník se konal již v roce 1998

I v tomto roce bude Česká advokátní komora pořádat tradiční a oblíbené Sportovní hry české advokacie. Sedmadvacátý ročník akce zaměřené nejen na sport, ale i na relaxaci a společenská setkání bude – stejně jako v předchozích letech – hostit areál Sportovního střediska v Nymburce. Přestože do odstartování prvního letošního závodu zbývá ještě pár měsíců, stojí za to představit tuto zábavnou soutěž těm advokátům a advokátkám i dalším pracovníkům v advokacii, kteří ji ještě nezaregistrovali, ale přitom rádi sportují a určitě by se rádi přidali ke svým zkušeným a ostříleným kolegům.

 

Sportovní hry české advokacie „žijí“ bez přerušení (a to ani covidového) od roku 1998, resp. jejich oficinální verze, neboť před 1. ročníkem byly ještě dva zkušební, a to v letech 1996 a 1997. Milovníci sportu z řad advokátů a advokátek, ale i koncipientů a koncipientek se scházejí každoročně na podzim ve Sportovním centru v Nymburce – podle počasí v hale nebo na venkovních hřištích –, kde se odehrávají líté boje volejbalového turnaje, který je stěžejním bodem programu. A protože je vždy kladen akcent na společenský význam her, přijíždějí společně s hráči i jejich nehrající kolegové a rodinní příslušníci z celé České republiky, aby je podpořili a užili si společných chvil.

Sobota je vždy věnována zmíněné hře pod vysokou sítí, večer pak společenskému setkání s tancem. V případě příznivého počasí si mohu právě nehrající účastníci akce zahrát tenis, vydat se na výlet na kole nebo na bruslích, využít vnitřního bazénu a sauny.

 

   

 

V posledních několika letech vyšlo pořadatelům, počasí – babí léto se předvedlo v plné síle, a tak si desítky účastníků her užívaly pěkných slunečných dnů za „podpory“ venkovního občerstvení na antukových hřištích. Věřme, že se to podaří i letos!

 

Navnadili jsme Vás? Chtěli byste se přidat k velké advokátní sportovní „rodině“? Můžete!

Pro rok 2024 byl stanoven termín Sportovních her české advokacie na začátek října, konkrétně na 4. – 6. 10. 2024. Dovolte mi tedy, abych Vás tímto pozval do středověkého Nymburka a jeho moderního sportovního střediska.

Bližší informace o registraci, kterou zajišťují i tentokrát zaměstnanci České advokátní komory, o bytování, nákladech, programu apod. zveřejní Advokátní deník v dostatečném předstihu.

 

V souvislosti s registrací si dovolují pořadatelé akce požádat hráče o laskavost:

Stran volejbalu jsme již zvyklí na fantazijní komické názvy družstev (např. Bez samic, bez ambic, Pozdní sběr, FAQ, Kulhaví poníci…), nicméně prosíme, abyste se od ročníku 2024 představovali svými vlastními jmény a příjmeními, a to alespoň vedoucí jednotlivých družstev, abychom se napříště nemuseli orientovat jen dle pořizované fotodokumentace.

 

Nakonec (nikoli ovšem co do významu) je nutno vyjádřit velké poděkování dlouholetému partnerovi ČAK, specialistovi na pojištění profesní odpovědnosti advokátů, společnosti WI-ASS ČR, s. r. o., za významný finanční příspěvek věnovaný pro účely pořádání našich sportovních her.

 

JUDr. Bohuslav Sedlatý, advokát, předseda Odvolací kárné komise ČAK
Ilustrační foto: archiv pořadatelů akce

Go to TOP