Na stáži v Paříži můžete získat praktické zkušenosti i navázat cenné kontakty

Pařížská advokátní komora (l´Ordre des Avocats de Paris) organizuje i v letošním roce dvouměsíční mezinárodní stáž pro mladé zahraniční advokáty/advokátky do 40 let, kteří mají zájem o získání praktických zkušeností s francouzským právním systémem a navázání cenných profesních kontaktů. Tato úspěšná stáž, která se každoročně koná již více než 30 let, je unikátní příležitostí pro třicet mladých advokátů z celého světa, kteří se chtějí intenzivně ponořit do francouzského, ale i evropského práva.

 

Stage International je osmitýdenní stáž pro advokáty/advokátky hovořící francouzsky, která se uskuteční v říjnu a listopadu 2024 (přesná data budou upřesněna).

Studijní část stáže probíhá v l´Ecole de Formation du Barreau (EFB) v Paříži, kde se budou konat semináře zaměřené zejména na systém francouzské advokacie, advokátní etická pravidla a francouzské soudní řízení. Poté bude následovat praktická část stáže, kterou stážisté absolvují v pařížských advokátních kancelářích.

 

Financování stáže

Studijní a praktická část stáže je kompletně hrazena Pařížskou advokátní komorou. Náklady na cestu do Francie a zpět, stejně jako náklady na ubytování a stravu nese účastník. Praktické tipy na ubytování lze získat od účastníků z předchozích let.

 

Požadavky na uchazeče o stáž

Tato stáž je určena advokátům/advokátkám do 40 let věku. Je vyžadována výborná znalost francouzského jazyka, včetně znalosti francouzské právní terminologie. Advokát/ka musí mít sjednáno pojištění občanské odpovědnosti.

 

Přihlašování

Probíhá prostřednictvím České advokátní komory. Termín uzávěrky pro přihlašování do výběrového řízení je čtvrtek 28. března. Výběrové řízení formou krátkého pohovoru se uskuteční  po předchozí dohodě online.

Strukturovaný životopis s fotografií a motivačním dopisem (obojí ve francouzském jazyce) zašlete prosím na na e-mailovou adresu: slovackova@cak.cz (Odbor mezinárodních vztahů ČAK).

 

Oficiální informace ke stáži najdete ZDE.

Recenzi z minulého ročníku stáže si můžete přečíst ZDE.

FR Présentation Stage International

 

Odbor mezinárodních vztahů ČAK
Ilustrační foto: canva.com

Go to TOP