Konference SOLAIR bude reagovat na návrh Aktu o umělé inteligenci

Ve dnech 12. až 13. prosince 2023 pořádá Ústav státu a práva AV ČR mimo jiné ve spolupráci s mezinárodními organizacemi UNCITRAL a UNIDROIT, Ministerstvem průmyslu a obchodu, společností Microsoft a Unií podnikových právníků již šestý ročník úspěšné mezinárodní konference SOLAIR (Society, Law, Artificial Intelligence and Robotics), která je zaměřená na vývoj v oblasti regulace umělé inteligence.

 

Vzhledem k tomu, že v pátek večer byla na úrovni EU dosažena shoda o návrhu Aktu o umělé inteligenci, účastníci budou mít jedinečnou příležitost zjistit, kam se regulace posouvá a jaká je budoucnost nejenom české, ale i evropské a mezinárodní regulace umělé inteligence. Půjde o jednu z prvních konferencí na téma regulace AI, která bude moci reagovat právě na tento finální evropský návrh.

Letošní ročník se i ve světle nového AI Aktu zaměří na tzv. Future-Proof Regulation, tedy principy, které by měly v regulaci této technologie uspět do budoucna. V prvním dni bude možnost potkat se se zástupci veřejných orgánů, mezinárodních organizací i soukromých firem. Druhý den konference se bude konat specializovaný interaktivní workshop na možnosti zjednodušení a zpřístupnění regulace AI v českém prostředí tak, aby ČR představovala lákavou zemi pro investory do AI řešení.

 

Kompletní program konference naleznete ZDE.

V podvečer prvního dne konference bude následovat i networkingová akce na místě konference (Akademie věd, Národní 3).

Registrovat se na konferenci je možné zdarma do pondělí 11. prosince 2023 do 20:00 prostřednictvím tohoto odkazu ZDE.

Organizátoři věří, že s ohledem na aktuálnost tématu a načasování konference získají účastníci konference celou řadu zajímavých informací i kontaktů.

 

Zdroj: Mgr. A. Solarczyk Krausová, Ph.D., LL.P., předsedkyně konference SOLAIR
Foto: canva.com

Go to TOP