Vychází druhé vydání komentáře Listiny základních práv a svobod

V prostorách Ústavního soudu se při příležitosti druhého vydání komentáře Wolters Kluwer k Listině základních práv a svobod konalo

V prostorách Ústavního soudu se při příležitosti druhého vydání komentáře Wolters Kluwer k Listině základních práv a svobod konalo 31. října slavnostní setkání. Role kmotra se ujal předseda Ústavního soudu JUDr. Josef Baxa.

 

Komentář Wolters Kluwer, zařazený do nabídky ASPI, je dílem autorského kolektivu pod vedením Elišky Wagnerové. Vojtěcha Šimíčka, Tomáše Langáška a Ivo Pospíšila. Role kmotra se ujal předseda Ústavního soudu Josef Baxa, který knize popřál své místo na každém nočním stolku i pracovním stole.

Eliška Wagnerová zavzpomínala na první vydání před 11 lety, kdy komentář byl prvním takto široce pojatým výkladem Listiny. Další z editorů knihy Ivo Pospíšil připomněl, že tato kniha je dnes jediným komentářem, který kromě reflexe aktuální judikatury přináší navíc hluboký vhled do vývoje jednotlivých základních práv a svobod, čímž umožňuje hlubší a komplexnější pochopení jejich podstaty.

Na setkání přijali pozvání soudci a asistenti Ústavního a Nejvyššího správního soudu a také ústavní právníci z akademické obce.

Komentář je součástí nabídky ASPI v právním oboru Ústavní právo.

 

Zdroj a foto: Wolters Kluwer

 

Go to TOP