Na pozici vrchního státního zástupce v Olomouci bylo vypsáno výběrové řízení

Nejvyšší státní zástupce JUDr. Igor Stříž vypsal výběrové řízení na pozici vrchního státního zástupce v Olomouci. Nejvyšší státní zastupitelství o tom 18. července informovalo na svém webu. Místo se uvolní ke konci července, na funkci v červnu rezignoval Mgr. Radim Daňhel.

 

Radim Daňhel končí ve funkci 31. července, do jmenování jeho nástupce nebo nástupkyně povede Vrchní státní zastupitelství v Olomouci současný náměstek Mgr. Radek Bartoš. Podle zákona o státním zastupitelství kandidáta na obsazení funkce vedoucího státního zástupce navrhuje nejvyšší státní zástupce a jmenuje ministr spravedlnosti. „Zájemci splňující podmínky se mohou hlásit do 21. srpna 2023,“ doplnilo zastupitelství.

Daňhelovu rezignaci v první polovině června oznámilo ministerstvo spravedlnosti. Igor Stříž později řekl, že o nástupci by mohlo být jasno v srpnu až září. Radim Daňhel také podle Stříže podal žádost o přeložení na své původní pracoviště, působil jako okresní státní zástupce v Kroměříži.

Daňhel vedl olomoucké vrchní státní zastupitelství od poloviny července loňského roku. Ve funkci nahradil JUDr. Iva Ištvana, který stál v čele úřadu dvě desítky let a který loni v dubnu na vlastní žádost přešel jako státní zástupce na Nejvyšší státní zastupitelství.

Radim Daňhel ve svém vyjádření k rezignaci uvedl, že důvody jeho odchodu nesměřují proti organizaci úřadu. Týkají se podle něj výlučně jeho osoby a jeho odpovědnosti, kterou za chod úřadu nese.

 

Zdroj: ČTK
Foto: verejnazaloba.cz

 

Go to TOP