Systém Praetor spustil testování zapojení AI do pracovních procesů

Pro efektivnější práci uživatelů a odbourávání rutinních úkolů začíná advokátní systém Praetor společnosti Wolters Kluwer ČR testovat využití sil umělé inteligence.

 

Systém Praetor desítkám svých uživatelů zpřístupnil testování doplňku do Wordu, napojeného na ChatGPT. Inteligentní doplněk umožňuje právníkům ovládat umělou inteligenci přímo z prostředí Wordu a pracovat tak v prostředí, které běžně používají.

Jedná se o rozšíření, které nabízí řadu předdefinovaných pokynů pro úpravu textů, jako např. jejich zkrácení, rozšíření, využití asertivnějších formulací atp. Umožňuje také reagovat na konkrétní rozhodnutí soudu a k nim snadno tvořit odvolání nebo vyjádření.

Uživatelům je dostupný i ovládací nástroj, kde si mohou sami upravovat nebo přidávat nové vlastní pokyny pro Word.

„Zapojování umělé inteligence do pracovních procesů má v práci právníků obrovský potenciál a může zjednodušit celou řadu rutinních úkonů. Zefektivňování práce advokátů je pro nás od začátku prioritou a zapojení umělé inteligence je v tom mílovým skokem kupředu. Dle testujících uživatelů se výstupy blíží práci juniorního koncipienta,“ říká Martin Kašpar, prokurista společnosti Wolters Kluwer.

Testování je zdarma a je nyní otevřeno pro vážné zájemce. Po vyhodnocení zpětné vazby bude doplněk Praetora dostupný pro další zákazníky.

Více informací o systému naleznete ZDE.

 

Zdroj: Wolters Kluwer ČR
Ilustrační foto: canva.com

 

 

Go to TOP