Poslední letošní zastávka roadshow kampaně #Z očí do očí bude v Plzni

Dialog z očí do očí pomáhá napravovat mezilidské vztahy a vytváří prostor pro sdílení vlastních pocitů, zkušeností nebo emocí. Roadshow kampaň #zOčídoOčí pořádaná Institutem pro restorativní justici, která upozorňuje na to, že řešení konfliktů vzájemným dialogem má smysl, se letos zastavila již v Olomouci, Brně, Táboře a Praze, poslední zastávkou v roce 2022 bude 14. listopadu 2022 Západočeská univerzita v Plzni.

 

„Nemusím odpustit, ale nemusím ani nenávidět.“

 

Přijďte 14. listopadu v 17 hod. do místnosti VC 112 Západočeské univerzity v Plzni, Veleslavínova 42, na projekci snímku #zOčídoOčí a zeptejte se na to, co vás – v oblasti řešení konfliktů dialogem – zajímá!

 

V rámci poslední letošní zastávky roadshow kampaně #zOčídoOčí se uskuteční:

 

  • promítání jedinečného snímku Z očí do očí, v kterém režisér John Webster sleduje rodiny obětí hledající smíření tváří v tvář vrahovi
  • debata s odborníky na téma dialogu
  • budou předneseny vzkazy obětí, které mají zkušenost s restorativním dialogem

 

Je možné se s takovou bolestí vůbec vyrovnat? * Může mít takový dialog smysl? * Můžeme vůbec uvažovat o smíření či odpuštění?

Zapojte se do dialogu #zOčídoOčí!

 

 

 

O FILMU Z OČÍ DO OČÍ

Země vzniku: Finsko

Rok: 2020

Násilná smrt je pro pozůstalé vždy těžkou událostí. Vyrovnat se s ní trvá léta a bolest jde nakonec pouze zmírnit. Způsoby, jakými se s traumatem vyrovnat, jsou pak různé. Režisér snímku sleduje obzvlášť náročnou metodu: Rodiny mají hledat smíření tváří v tvář vrahovi. Může dialog s tímto člověkem přinést katarzi a smysl, jak psychologové doufají? Co říct a co chtít slyšet? Dá se přemýšlet o odpuštění? Dokument nechává promluvit hlavně samotné silné okamžiky a předkládá syrové, emocionálně náročné momenty příprav i konečného setkání.

 

PŘIPOJTE SE K UDÁLOSTI NA FB

 

Zdroj: Institut RJ
Foto: archiv IRJ

Go to TOP